66 milyon yıl öncesine ait 30 adet dinozor yumurtası bulundu
İspanya’da paleontologlar tarafından gerçekleştirilen bir hafriyatta 66 milyon yıl öncesine ait 30 adet dinozor yumurtası bulunduğu duyuruldu.
Portekiz’deki Yeni Lizbon Üniversitesi grubu ile ortaklaşa çalışma yürüten Zaragoza Üniversitesi’ne bağlı memleketler arası bir paleontolog takımının, fosil haldeki dinozor yumurtalarını iki tonluk kayadan çıkardığı belirtildi.
Hafriyat grubu, kayada hala 70 adet yumurtanın olduğunu söz ederken yumurtaların, yapılan ön incelemeler sonucunda uzunluğu 20 metreyi bulabilen dört ayaklı bir otobur olan titanozor cinsine ilişkin olduğu tespit edildi.
Lizbon Yeni Üniversite grubu üyesi Miguel Moreno-Azanza, bir buldozer yardımıyla kaldırılan kayayı, beş kişinin günde 8 saat çalışarak 50 günde çıkarabildiğini söyledi.
Moreno-Azanza, çıkarılan yumurtaların İspanya’nın kuzeyinde bulunan Loarre kasabasında bulunduğunu ve önümüzdeki bahar aylarında açılacak olan yeni bir müzede sergileneceğini belirtti.
Son olarak, Loarre Dinozor Yumurtaları Projesi isimli hafriyat çalışmalarının, Portekiz Bilim ve Teknoloji Vakfı ile İspanya Bilim Bakanlığı tarafından üç yıl boyunca finanse edileceği öğrenildi.