Almanya'daki finalleri garantileyen A Millî Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası elemeleri D Grubu sekizinci ve son maçında deplasmanda Galler ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla A Milli Takım, tarihinde ilk kez büyük bir turnuvaya grup lideri olarak katılmayı başardı

Tarihinde 5 kez Avrupa Şampiyonası (1996, 2000, 2008, 2016, 2020) ve 2 kez Dünya Kupası'nda (1954, 2002) mücadele eden Ay-Yıldızlılar, ilk kez grup aşamasını ilk sırada bitirmenin mutluluğunu yaşadı. D Grubu'nun diğer maçında Hırvatistan, evinde Ermenistan'ı 1-0 mağlup ederek grup ikincisi olarak finallere adını yazdırdı. EURO 2024 kura çekimi Almanya'nın Hamburg kentinde 2 Aralık Cumartesi günü saat 18.00'de gerçekleştirilecek.

Cardiff kentinde bulunan Cardiff City Stadyumu'nda oynanan maçta Türkiye'nin golünü Kenan Yıldız'ın düşürülmesi sonucu 70. dakikada penaltıdan Yusuf Yazıcı kaydetti. Galler'in golünü 7. dakikada Neco Willams attı.  

Karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonu'ndan Matej Jug yönetti. Jug'un yardımcılıklarını Matej Žunič ve Manuel Vidali yaptı.  

milli4

Müsabakaya iki takım şu 11'lerle başladı:

Galler: Ward, Roberts, Lockyer, Davies, Rodon, Broadhead, J.James, Ampadu, N. Williams, Johnson, Wilson

Yedekler: Hennessey, King, Cabango, Brooks, Bradshaw, Jay Dasilva, Moore, Morrell, Cullen, Huggins, D.James, Sheehan

Türkiye: Uğurcan Çakır, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Cenk Özkacar, İsmail Yüksek, Yusuf Sarı, Abdülkadir Ömür, Salih Özcan, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz

Yedekler: Mert Günok, Altay Bayındır, Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Berat Özdemir, İrfan Can Kahveci, Yusuf Yazıcı, Eren Elmalı, Ozan Kabak, Berkan Kutlu, Kenan Yıldız, Kaan Ayhan

milli6

Montella yönetiminde dördüncü maçta da puan 

A Millî Takım, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde dördüncü maçına Galler karşısında çıktı. Montella yönetiminde oynadığı ilk üç karşılaşmayı da kazanan Ay-Yıldızlılarımız, bu maçlarda 8 gol atarken, kalesinde 2 gol gördü. Montella ile milliler dördüncü maçında da puan kazanmayı bildi.

Millîler, Montellla yönetimindeki ilk maçına deplasmanda Hırvatistan karşısında çıktı ve sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Milli takım, İtalyan teknik adam idaresinde oynadığı ikinci maçta ise Konya'da Letonya'yı 4-0 mağlup etti. A Millî Takım, Vincenzo Montella ile oynadığı üçüncü karşılaşmada deplasmanda Almanya'yı 3-2 ile geçti.

Erdoğan üç bakan yardımcısını görevden aldı Erdoğan üç bakan yardımcısını görevden aldı

EURO 2024 kura çekiminde 2. torbada

D Grubu'nu zirvede tamamlayan A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 kura çekimine 2. torbadan girme hakkını kazandı.

Grubu ikinci sırada bitiren Hırvatistan ise kura çekiminde 3. torbada yer alacak.

Almanya'nın ev sahipliği yapacağı EURO 2024'ün gruplarının belli olacağı kura çekimi, 2 Aralık Cumartesi günü Hamburg'da yapılacak.

Editör: Ömür Ünver