Euronews'in sorularını yanıtlayan Costa, Danimarka'nın toprak bütünlüğünün AB için "temel bir mesele" olduğunu söyledi.

AB'nin, Trump'ın Grönland'ın kontrolünü ele geçirme söylemlerine karşı Danimarka'ya "tam destek" verdiğini vurgulayan Costa, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşta olduğu gibi, ulusal egemenlik ve toprak bütünlüğü ilkelerini savunmaya hazırız" dedi.

Costa, "AB üyesi bir devletin toprak bütünlüğü söz konusu olduğunda bu ilkeleri (ulusal egemenlik ve toprak bütünlüğü) savunmaktan vazgeçmemeliyiz. Tahmin edebileceğiniz gibi Danimarka'nın toprak bütünlüğü, egemenliği ve sınırlarının istikrarı bizim için çok önemli bir konudur." diye konuştu.

Grönland'ın Danimarka'ya bağlı olduğuna dikkati çeken Costa, "Danimarka egemen bir devlettir. Danimarka kendi çıkarlarını belirler ve AB, Danimarka'yı destekleyecektir." ifadesini kullandı.

AB'den Rusya'ya yeni yaptırım paketi AB'den Rusya'ya yeni yaptırım paketi

Costa, uluslararası hukuka uyulması gerektiğinin altını çizerek, "Spekülasyon yapmayacağız. Doğal olarak bu ihtilafın çatışmaya dönüşmemesini ve eğer bir çatışma varsa da müttefikler arasında olması gerektiği gibi dostane şekilde çözülmesini umuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim