İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları Ortadoğu'da yeni bir insani krize yol açarken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bölgeye yönelik yardım konusunda açıklama yaptı. Blinken, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin Lübnan ve bölgedeki çatışmalardan etkilenen insanlar için yaklaşık 157 milyon dolarlık insani yardım sağlayacağını belirtti.

Tıp dünyası yanıt arıyor: Erken başlangıçlı kanserler halk sağlığı sorununa dönüşür mü? Tıp dünyası yanıt arıyor: Erken başlangıçlı kanserler halk sağlığı sorununa dönüşür mü?

Blinken, açıklamasında “Amerikan halkının hayat kurtaran bu yardımı, Dışişleri Bakanlığı'nın Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu aracılığıyla hemen kullanıma sunulan yaklaşık 82 milyon dolar ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (USAID) İnsani Yardım Bürosu tarafından sağlanan 75 milyon doları içermektedir” ifadelerini kullandı.

İsrail'e ise 8,7 milyar dolarlık silah yardımı

ABD, Lübnan'a saldıran İsrail'e silah yardımlarını ise sürdürüyor. Son olarak, İsrail Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Washington'da, Tel Aviv'in 8,7 milyar dolar değerindeki Amerikan savaş yardım paketini alması için bir anlaşma imzalandığı duyurulmuştu.

Açıklamada, yardımın 3,5 milyar dolarının hayati önem taşıyan savaş malzemelerinin satın alınmasını, 5,2 milyar dolarının ise hava savunma sistemlerini finanse etmeyi içerdiği aktarıldı.

Bakanlığın açıklamasında, anlaşmaya göre, söz konusu miktarın ve ekipmanların yakın bir zamanda teslim edileceği belirtildi.

Editör: Ömür Ünver