İktidar partisinin yeni anayasa ısrarına son olarak eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar'dan itiraz geldi. Kamuoyu yoklamalarında halkın en önemli sorunlarının hayat pahalılığı, işsizlik, sığınmacılar ve ehliyet/liyakat olduğunu vurgulayan Tayyar, "Yeni Anayasa talebi, ilk 20’ye bile girmiyor" dedi. 

"Ayrıca gezdiğimiz, dolaştığımız hiçbir yerde yeni anayasa isteğinde bulunan tek kişi görmedik" ifadelerini kullanan Tayyar, "Özetle ‘Ne yapılmak isteniyor da Anayasa engeldir’ diye soruyorlar. Ben de farklı düşünmüyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Şamil Tayyar, X hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Kamuoyu araştırma şirketlerinin gündem taramasında öne çıkan 4 sorun var:

1-Hayat Pahalılığı.

2-İşsizlik.

3-Sığınmacılar.

4-Ehliyet/Liyakat.

Yeni Anayasa talebi, ilk 20’ye bile girmiyor. Ayrıca gezdiğimiz, dolaştığımız hiçbir yerde yeni Anayasa isteğinde bulunan tek kişi görmedik.

Elbette, sade, anlaşılır, kısa, öz, demokratik bir Anayasa arzumuzdur. Ne var ki toplumun öncelikleri çok farklı. Bu farklılaşmanın önemli nedeni, hayat pahalılığı gibi çözümünü istedikleri sorunlarla yeni anayasa ihtiyacı arasında bağ olmadığını düşünmeleridir. Özetle ‘Ne yapılmak isteniyor da Anayasa engeldir’ diye soruyorlar. Ben de farklı düşünmüyorum.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı'nın kamudaki atamaları TBMM gündeminde AK Parti Gençlik Kolları Başkanı'nın kamudaki atamaları TBMM gündeminde

Buradan çıkarılacak temel ders, refahı tabana yaymadan geniş kitlelerle sistemi uzlaştırmanın zorlaştığı, Anayasa tartışmalarını ‘soyut’ bulduğudur. Önce, toplumun gündemi…"

Editör: Ömür Ünver