AnaManşet

Anne Saniye Ateş: Oğlumun katilleri dışarıda!

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Do. Dr. Sinan Ateş cinayetine ilişkin davaya devam ediliyor. Anne Saniye Ateş, "Benim oğlumun katilleri dışarıda, bunlar para için yaptılar; oğlumun katillerini söylesinler" dedi

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili davanın ikinci duruşması yapılıyor. Duruşmada sanıklar ve sanık avukatları, olay anına ait video görüntüleriyle ilgili bilirkişi raporuna itiraz etti. Mahkeme heyeti, tüm itirazları reddetti.

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, "Mahkemenin vicdanıyla, adaletiyle hukuka kanuna uygun karar vermesini saygıyla arz ve talep ediyorum" derken, anne Saniye Ateş, "Benim oğlumun katilleri dışarıda, bunlar para için yaptılar; oğlumun katillerini söylesinler" şeklinde konuştu.

Sinan Ateş’in kız kardeşi Selma Ateş Kazanç, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı’nın dava dosyasına girmesini talep etti. 

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Çukurambar semtinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Ateş’in öldürülmesine ilişkin tutuklu 12 sanığın yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi Kampüsü’nde devam ediliyor.

Ayşe Ateş: Mahkemenin vicdanıyla hukuka uygun karar vermesini talep ediyorum

Aranın ardından mahkeme, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'e, savcının mütalaasıyla ilgili bir diyeceğinin olup olmadığını sordu. Ayşe Ateş, söz alarak şunları söyledi:

"Benim öldürülen kocamın davası devam ediyor. Ama iddia makamı milletimiz, devletimiz, yani Cumhuriyetimizin temsilcisidir. Sayın mahkeme de esas itibari ile Türk milleti adına karar verir. Yani Cumhuriyetimiz ve milletimiz adına yetkili makamların karşısındayız. Devletimizin ayakta kalması, milletimizin birlik ve barışı ve adaletin tecellisi her şeyden önemlidir. Başkalarının ölmemesi, başka insanların suçlu olmaması için sabırla, acıyla adaletin gerçekleşmesi gerekir. Bir kez daha başka keşkeler dememek için hakkaniyetli hukuka uygun adaletin sağlanması en büyük arzumdur. Dünyadaki hiçbir şey insanın yaşaması ve huzur ve mutluluk içinde Rabb'ine kavuşmasından daha önemli değildir. Ne mal, ne makam, ne hırs, sahiplerine bir şey kazandırmamıştır. Aleyhimize olanları reddediyor ve mahkemenin vicdanıyla, adaletiyle hukuka kanuna uygun karar vermesini saygıyla arz ve talep ediyorum."

Anne Saniye Ateş: Tekrar ediyorum benim oğlumun katilleri dışarıda bunlar para için yaptılar

Ayşe Ateş'in ardından söz verilen Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, "Benim oğlumun katilleri dışarıda, bunlar para için yaptılar; oğlumun katillerini söylesinler" şeklinde konuştu. Saniye Ateş, şu ifadeleri kullandı:

“Bunların yüzünü bile görmek istemiyorum. Cenabı Allah’a havale ediyorum. Bunları bundan sonraki hayatları öyle bir zehir olsun ki analarının babalarının yüzüne bakamasınlar. Bizi yaktığı yerlerden yansınlar aynı şekilde yargılansınlar utanmadan insan içine çıkabileceklerse ben bunlara bir şey demiyorum. Ama yine de tekrar ediyorum benim oğlumun katilleri dışarıda bunlar para için yaptılar. Bunu benim oğluma vurulan kurşundan çok beni hiçbir şeye acıtmaz. Onlara bu parayı gelip benim oğlumu öldürenler dışarıda benim oğlumun katillerini söylesinler. Ondan sonra deyim ki ben de tamam siz para için yaptınız. Ben defalarca dile getirdim, benim oğlumun katillerini utanmadan para için bize kıyılır mıydı ? iki tane yahu yetim bırakılır mıydı? kaç yaşındaydı benim oğlum ne yaptıydı. Kimseye hakaret etmek istemiyorum, yine diliyorum Allah’tan benim yandığım yerden yansınlar, evlat acısıyla yansınlar, benim iki senedir başım yastık görmedi. Allah’a yalvarıyorum Allah’a havale ediyorum."

Abla Selma Ateş: İtirafçı olun, gerçek suçluları söyleyin

Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş Kazanç ise sözlerine MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ı işaret ederek başladı.

Kazanç, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı’nın dava dosyasına girmesini talep etti.

Selma Ateş şunları kaydetti:

“Biz çekilen işkencelerin devamını çekiyoruz. Babam evlat acısıyla öldü. Allah evlat acısını bize yaşatanların hepsine yaşatsın. Hakkımızı helal etmiyoruz ama adaleti görmek istiyoruz. Yüce adaleti bu dünyada görmek istiyoruz. Eğer ki Sinan Ateş’in katilleri bugün sokakta yakalanmazsa nasıl ki bir polisimiz şehit oldu yarın Sinan Ateş gibi hâkimler de şehit olacak, polislerle şehit olacak, doktorlar da şehit olacak. Çünkü bizler adaleti arıyoruz Sinan’ın geri gelmeyeceğini biz biliyoruz Bu davayı da hayatımız boyunca devam ettireceğiz. Biz öldükten sonra çocuklarımız bu davayı devam ettirecek. Sinan Ateş‘in adı unutulmayacak. Gelip itirafçı olun gerçek katilleri söyleyin”

Selma Ateş'in ardından Sinan Ateş'in diğer ablası Sevda Ateş'e söz verildi. Gözyaşlarına hakim olamayan ve güçlükle konuşan Ateş, şunları söyledi:

"Dünyada adalet sizin elinizde bunu biliyoruz. Dünyadaki adaletten kaçabilirler ama Allah'ın adaletinden kaçamazlar. Allah hepsini bildiği gibi yapsın. Sadece bu kadar söylüyorum. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Allah hepinizin cezasını versin. Toparlayıp konuşamıyorum. Sözlerim bu kadar."

Siyasi partilerden temsilciler salonda, Kılıçdaroğlu da katıldı

Duruşma salonunda Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in solunda CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sağında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi oturdu. Duruşmaya katılanlar arasında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, CHP milletvekilleri Deniz Demir, Mahir Polat, DEVA Partisi milletvekili İdris Şahin, İYİ Parti milletvekili Selçuk Türkoğlu da bulundu.