ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le ilgili açıklama İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından geldi. 

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi” iddiası doğru olmadığının altı çizilen açıklamada, "Bakan Şimşek’in görevinden istifa etme kararı aldığı ve ikna edilerek görevde kaldığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz" ifadeleri yer aldı.

İsrail'den Beyrut'ta hava saldırısı ; Ölenler arasında çocukların da olduğu bildirildi İsrail'den Beyrut'ta hava saldırısı ; Ölenler arasında çocukların da olduğu bildirildi

Bakan Şimşek'in, X hesabından İletişim Başkanlığı'nın açıklamasını retweet ettiği görüldü.

Cevdet Yılmaz'dan da açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da iddialara tepki göstererek, "Aziz milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızı da bu yalanları yaymaya çalışanları da gayet iyi tanımaktadır" dedi. Yılmaz, yasal düzenleme sürecinin hiçbir aşamasında "zenginlere vergi affı"nın gündeme gelmediğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın vergi paketi hususunda tercihleri, tam aksine net bir şekilde geniş kesimlerinden yana, çok kazanandan çok almayı öngören bir yaklaşım ile çalışmaların yapılması yönünde olmuştur" ifadelerini kullandı.

Yazar Erol Mütercimler, Youtube kanalında yaptığı yayında, "Mehmet Şimşek iki hafta önce istifa etmiş. Fakat Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz araya girmiş. Zor bela razı ediyorlar. İstifa etmek istemesinin nedeni de zenginlere vergi affı meselesi" iddiasında bulundu. Mütercimler'in sözlerinin ardından iktidardan peş peşe açıklamalar geldi.

Kaynak: igf