Beyaz Saray yetkilisi açıklamasında, "ABD, İran'ın İsrail'e karşı yakın zamanda balistik füze saldırısı başlatmaya hazırlandığına dair işaretler alıyor" ifadelerine yer verdi.

ABD'li bir yetkili CNN'e, ABD'nin İran'ın kendisine yönelttiği her şeyi engellemek için İsrail'e yardım etmek için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğunu söyledi. Bu çabalar, ABD'nin Nisan ayında İran'ın İsrail'e doğru bir dizi insansız hava aracı ve füze fırlattığı ve bunların büyük çoğunluğunun başarıyla engellendiği zaman yardım teklifine benzer olacaktır.

İsrail'den ilk açıklama

Hagari, kısa bir video mesajında, İsrail askeri uçaklarının şu anda İran'dan gelebilecek herhangi bir yakın tehdit için "gökyüzünü taradığını" söyledi.

Hagari, "Hem saldırıda hem de savunmada en üst düzeyde alarmdayız" diyerek, İran'a İsrail'e yönelik herhangi bir saldırının "sonuçları olacağı" uyarısında bulundu.

Bu arada, ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, Salı günü yayınladığı uyarıda, "mevcut güvenlik durumu" nedeniyle tüm ABD hükümet personeline ve aile üyelerine "ikinci bir duyuruya kadar yerlerinde kalmaları" talimatını verdi.

Editör: Ömür Ünver