Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, perşembe günü CNN'den Fareed Zakaria'ya verdiği röportajda, geçen hafta yaşanan çağrı cihazı patlamalarının büyük bir askeri operasyonda önleyici bir saldırı olarak görülebileceğini kaydetti.

"Bu şeylerin var olması, çok daha güçlü bir tırmanış potansiyeli olduğu anlamına geliyor ve beni endişelendiren şey de bu - Lübnan'ın bir başka Gazze'ye dönüşme olasılığı, ki bunun dünya için yıkıcı bir trajedi olacağını düşünüyorum," dedi.

Gazze'de ateşkes için yürütülen müzakerelerin gidişatına ilişkin de karamsarlıklarını dile getirerek,  "Ne İsrail hükümeti ne de Hamas gerçekten ateşkes istiyor. Bu benim için açık. Masada olan şey oldukça makul ve her iki taraf da kabul edebilecek bir konumda olmalı" diye konuştu.

Beyaz Saray'dan İsrail'e Lübnan uyarısı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, ABD hükümetinin İsrail'e, Lübnan sınırında askeri bir tırmanışın kendi çıkarlarına aykırı olacağına inandığını ilettiğini açıkladı.

Kirby, ABC'nin "Bu Hafta" programına yaptığı açıklamada, son dönemde artan çatışmaların "diplomatik bir çözüm bulmanın ne kadar önemli olduğunu vurguladığını" söyledi.

Yeni araştırma: Covid-19 salgını pazarda satılan enfekte hayvanlarla ortaya çıktı Yeni araştırma: Covid-19 salgını pazarda satılan enfekte hayvanlarla ortaya çıktı

Kirby, İsrailli yetkililere, "bu askeri çatışmayı tırmandırmanın kendi çıkarlarına uygun olmadığına inandıklarını" ve bunun IDF'nin, İsraillileri ülkenin kuzeyindeki evlerine geri getirme hedefine ulaşmasına yardımcı olmayacağını söylediğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim