TBB: Siyasi yasak da dahil cezai sonuç doğuracak onama toplumsal barışa zarardır! TBB: Siyasi yasak da dahil cezai sonuç doğuracak onama toplumsal barışa zarardır!

İsrail, Gazze'nin ardından Lübnan'a da hava saldırılarını sürdürürken Lübnan Sağlık Bakanlığı en az 72 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. İsrail Genelkurmay Başkanı, askerlere olası bir kara işgaline karşı hazırlıklı olmalarını söyledi Birleşmiş Milletler, pazartesi gününden bu yana Lübnan'da 90 binden fazla kişinin yerinden edildiğini bildirdi. Ülkenin güneyinden başkent Beyrut'a ulaşanlardan bir kısmı ise Suriye'ye geçmeye çalışıyor. 

Lübnan vatandaşları da bu ortamda büyük zorluklarla mücadele ediyor. 

BBC 5 Live'da yayınlanan programa katılan yedi yıldır Lübnanlı eşiyle Lübnan'da yaşayan İngiliz vatandaşı Anne Bouji, ülkedeki durumu anlattı. Beyrut'un doğusundaki komşularının "nispeten iyi" olduklarını, ancak batıdaki komşularının son 10 gündür "korkunç acılar" çektiğini belirten Bouji, "Elbette ülkenin güneyinde, sadece 40 km uzaklıktaki bölgelerde aylardır durum korkunç, Havada o kadar fazla gerginlik ve korku var ki, genel his olarak bunu tadabiliyorsunuz. Bütün bunlar ne yazık ki çok gerçek ve çok üzücü" dedi.

Lünan Göç2

"Burası bizim evimiz"

Kocasının birkaç kez felç geçirdiğini ve kısmen felçli olduğuna dikkati çeken Bouji, kendi sağlık sorunları olduğunu da anlatarak, içinde bulundukları durumu, "Burası bizim evimiz ve bizim yaşımızda, yani genç sayılmayız, tüm birikimleriniz bankada bağlıyken ve o paraya erişemiyorken nasıl yeniden başlarsınız?" sözleriyle ifade etti.

Editör: Ömür Ünver