New York Times'ın haberine göre İsrail, Gold Apollo'dan sipariş ettiği ve Hizbullah'a gönderilmesi planlanan çağrı cihazlarının içine patlayıcılar sakladı .

Sosyal medyada paylaşılan Lübnan'daki görüntülerde hasarlı çağrı cihazlarında Gold Apollo AR 924 markası yer alıyor. 

Gold Apollo'nun kurucusu ve başkanı Hsu Ching-kuang, gazetecilere yaptığı açıklamada, firmasının Gold Apollo markasını kullanmak için bir Avrupa dağıtımcısıyla sözleşme imzaladığını söyledi.   

Hsu, ismini vermediği Macaristan Budapeşte merkezli dağıtımcının yaklaşık üç yıl önce Gold Apollo ile ilişki kurduğunu kaydetti. Avrupa şirketinin, ilk olarak sadece Gold Apollo'nun diğer çağrı cihazı ve iletişim ürünlerini ithal ettiğini belirten Hsu, daha sonra şirketin Gold Apollo'ya kendi çağrı cihazlarını yapmak istediklerini ve Tayvanlı şirketin markasını kullanma hakkını talep ettiklerini kaydetti.

Hsu, Lübnan'da yaşananlardan dolayı çok büyük bir şok yaşadığını ve şirketinin de mağdur olduğunu söyledi.

Polis, Taipei'deki Gold Apollo ofisinde personeli sorguluyor ve belgeleri inceliyor.

Tayvan'da kayıt yok

Üst düzey bir Tayvanlı güvenlik yetkilisi de, Gold Apollo çağrı cihazlarının Lübnan'a veya Orta Doğu'ya gönderildiğine dair ülkelerinde bir kayıt olmadığını duyurdu.

Yetkili, Gold Apollo'nun, çoğunlukla Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya'ya olmak üzere Tayvan'dan yaklaşık 260 bin çağrı cihazı ihraç ettiğini de sözlerine ekledi.

85 güne kadar pil ömrü var

"Sağlam" olarak tanıtılan AR-924 çağrı cihazı, Gold Apollo'nun web sitesinde, şarj edilebilir bir destekleyici pil içerdiği ve 100 karaktere kadar metin alabidildiği ifadeleriyle tanıtılıyor. 

Gazze ile görünür olan yeni savaş yöntemleri; Silahsız saldırı! Gazze ile görünür olan yeni savaş yöntemleri; Silahsız saldırı!

Ayrıca 85 güne kadar pil ömrüne sahip olduğu belirtilen çağrı cihazının ayrıca cep telefonlarından farklı bir kablosuz ağda çalıştığı ifade ediliyor. Bu özelliklerin cihazı acil durumlarda daha dayanıklı hale getirdiği kaydediliyor.  Dünya çapında birçok hastanenin hala bu cihazları kullanmasının nedenlerinden birinin de bu olduğu vurgulanıyor.

Bu arada, çağrı cihazı kullananların yeri GPS veya diğer yollarla tespit edilemiyor.

Editör: TE Bilisim