Gündem

Dervişoğlu'ndan yeni anayasa yorumu: Amaç Erdoğan'a ömür boyu tek adamlık sağlamak

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, iktidarın yeni anayasa yapmak istemesinin esas amacının Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "ömür boyu tek adamlık sağlamak" olduğunu söyledi

Türkiye'ye yeni bir iktidar gerektiğinin altını çizen Dervişoğlu, MHP-DEM Parti temasını ise "Toplumun farklı kesimlerini kendi siyasi emellerine alet etme çabası" olarak yorumladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasına yeni anayasa tartışmalarına değinerek başlayan Dervişoğlu, "Türkiye'ye yeni anayasa değil yeni iktidar lazım" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın ilk dört maddesine ilişkin ifadelerini anımsatan Dervişoğlu, "Sizin devlet zannettiğinizle bizimkisi aynı değildir. Sizin millet addettiğinizle bizimkisi aynı değildir. Sizin devletiniz, saraydaki zatın iki dudağından çıkan emirlerdir. Türk devleti ülkesi ve ülküsüyse bellidir" diye konuştu.

Dervişoğlu, yeni anayasa sürecinin esas amacının AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "ömür boyu tek adamlık sağlamak" olduğunu söyledi. Dervişoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Numan Kurtulmuş, siyaseten taktığı maskesini, bir üniversite kürsüsünde çıkartarak yaptığı konuşması ile çıkarmış, bu aziz Meclisin gerçekte başkanı olmadığını, millet egemenliğinin tecelligahı olan bu yapı yerine, çetelerin, dolandırıcıların, ihale ve rant şebekelerinin yüz sürdüğü kapıya dönüşmüş olan, Beştepe’deki sarayın atanmış ve zavallı bir memuru olduğunu kanıtlamıştır.

'Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz' diyor Numan Kurtulmuş. Konuşmamın başında ifade ettiğim gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Bir Meclis Devleti olarak kurulmuştur. Onlar gibi aklının zincirlerinden ve Türk olma bilincinden kurtulmuşlarla değil düşman işgalinden ve içerideki işbirlikçilerden kurtularak kurulmuştur. Sizin devlet zannettiğinizle bizimkisi aynı değildir. Sizin millet addettiğinizle bizimkisi aynı değildir. Sizin devletiniz, saraydaki zatın iki dudağından çıkan emirlerdir. Türk devleti ülkesi ve ülküsüyse bellidir.

Çözüm süreci tartışması 

MHP lideri Bahçeli'nin Meclis Genel Kurulu'nda DEM Parti ile el sıkışmasının "toplumun farklı kesimlerinin kendi siyasi emellerine alet edilme" çabası olduğunu belirten Dervişoğlu,  "2017’de İYİ Parti kuruldu. 2018'de rahatsız olanlar Cumhur İttifakını oluşturdu. Ardından HÜDA-PAR ile genişleyen Cumhur İttifakı, şimdi DEM ile el sıkışıyor. Bunun adı kapsayıcılık değil, toplumun farklı kesimlerini kendi siyasi emellerine alet etme çabasıdır. Rafa kaldırılan ihanet sürecinin yürürlüğe konulmasıdır. Milletçe biz bu filmi seyrettik. Senaryo-yönetmen-yapımcı hepsi aynı, sadece oyunculara yenileri eklenmiş bir devam filmi" dedi.