Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Edirne'de 58 yaşındaki Şerif Yalçın’ın kayıp ihbarı ile başlayan süreç, vahşi bir cinayetin ortaya çıkmasıyla sonuçlandı.

Oğlu C. Y. tarafından jandarmaya yapılan kayıp ihbarının ardından başlayan arama çalışmaları, Şerif Yalçın’ın 4 parçaya ayrılmış cesedinin dere yatağında bulunmasıyla sona erdi.

Oğlu C, çelişkili ifadeleri sonrasında babasını öldürdüğünü ve cesedini parçalayıp dereye attığını itiraf etti.

C. Y, Kayıp başvurusu sırasında verdiği  ifadesinde babasının evde olmadığını belirterek köy ve çevresinde arama çalışmalarına katılmıştı. Jandarma ekipleri, C. Y.nin şüpheli hareketleri ve çelişkili ifadeleri üzerine derinlemesine bir sorgu başlattı. Yapılan sorguda C.Y. babasını tabanca ile öldürdüğünü ve baltayla parçalayıp cesedini dere yatağına attığını itiraf etti. Cinayeti işleme nedeninin  ise, babasının başka bir kadınla evlenme planları ve köydeki 6 dönüm tarlanın mirasının bölünmesi korkusu olduğu iddia edildi.

Babasını öldüren C. Y.’nin, babasının kanlı elbiselerini evde yakmaya çalıştığı da belirlendi.

Fay etüt raporu sonuçları açıklandı... Kahramanmaraş'ta 'önemli alan' düzenlemesi Fay etüt raporu sonuçları açıklandı... Kahramanmaraş'ta 'önemli alan' düzenlemesi

Jandarmadaki işlemlerinin ardından C. Y. adliyeye sevk edildi.

Kaynak: igf