Tiyatro ve sinema sanatçısı Genco Erkal'ın X (Twitter) ve Instagram hesaplarından sabaha karşı 03.09'da bir şiir paylaşıldı. 86 yaşındaki Erkal'ın sosyal medya paylaşımı bir veda mesajı içerirken dostları, hayranları ve tiyatroseverler iyi bir haber bekliyordu.

Bir süredir kan kanseriyle mücadele eden Genco Erkal, 86 yaşında vefat etti. Piyanist Fazıl Say acı haberi "En büyük sanatçımızı kaybettik. Başımız sağolsun. Tüm bir ömür ışık saçtı, ışıklarda uyusun" ifadeleriyle paylaştı.

'Hoşça kalın dostlarım' şiirini paylaşmıştı

Erkal'ın sosyal medya hesabında yapılan veda mesajında şu ifadelere yer verildi

İstanbul'da 'Güvenli Okul Projesi' hayata geçirildi İstanbul'da 'Güvenli Okul Projesi' hayata geçirildi

Hoşça kalın
dostlarım benim
hoşça kalın!
Sizi canımda
canımın içinde,
kavgamı kafamda götürüyorum.
Hoşça kalın
dostlarım benim
hoşça kalın...
Resimlerdeki kuşlar gibi
dizilip üstüne kumsalın,
mendil sallamayın bana.
İstemez... Tek hecesiz elveda

Genco Erkal kimdir?

Genco Erkal, 28 Mart 1938 tarihinde İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü'nden mezun oldu. Sanatla ilgisi lise yıllarında başlayan Erkal, üniversite yıllarında profesyonel anlamda tiyatro yapmaya karar verdi. Erkal'ın tiyatro kariyeri, 1959 yılında Dormen Tiyatrosu'nda başladı. Burada birçok önemli oyunda rol aldıktan sonra, 1965 yılında kendi tiyatrosu olan "Dostlar Tiyatrosu"nu kurdu. Dostlar Tiyatrosu, sosyal ve politik içerikli oyunlarıyla dikkat çekerken, Erkal da cesur ve yenilikçi yorumlarıyla adından söz ettirdi.

Genco Erkal, tiyatro sahnelerindeki başarısını sinema dünyasına da taşıdı. Birçok filmde rol alan Erkal, özellikle sosyal ve politik temalı filmlerdeki performansıyla dikkat çekti.

Erkal, kariyeri boyunca birçok prestijli ödül kazandı. Türkiye'nin en önemli tiyatro ödüllerinden Afife Tiyatro Ödülleri'nde defalarca "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne layık görüldü. Ayrıca, uluslararası festivallerde de Türkiye'yi başarıyla temsil etti.

Editör: Ömür Ünver