Gündem

Fenerbahçe Başkanı Koç'un konuşmasını TRT Spor verdi, A Spor naklen yayınlamadı

Son yılların en tartışmalı TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, mevcut federasyon yönetimine sert eleştirilerde bulundu. Koç'un konuşmasını, en yaygın spor televizyonlarından TRT Spor naklen verirken, A Spor maç özetleri yayınladı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu, Ankara'da devam ediyor. Mevcut Başkan Mehmet Ekşioğlu ve eski Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlık için yarışıyor.

Son yılların en gergin genel kurulu öncesi başta Servet Yardımcı olmak üzere adaylık için başvuru yapanlar eleştirilerde bulunarak adaylıktan çekilmişti. 

JW Marriott Otel'de devam eden kongrede Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, mevcut yönetime yönelik sert bir konuşma yaptı. Koç'un konuşması en yaygın spor televizyonları olan TRT Spor'dan naklen yayınlanırken, A Spor ise bir saat önce Büyükekşi'nin konuşmasını naklen yayınlamasına rağmen Koç'a yer vermedi. Onun yerine önce maç özetleri ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni Van Bronckhorst'un basın toplantını yayınladı.

Koç'un konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

* Hazır UEFA ve FIFA yetkilileri buradayken, altyapımızdan yetişen Merih Demiral'a verilen haksız cezayla ilgili konuşmak istiyorum. Türk devletlerinin tamamında sadece kendimizi ilgilendiren, hiçbir hakaret barındırmayan bir sembol yüzünden verilen ceza haksızdır.

* Burada 300 delege var ama kimsenin konuşmaya niyeti yok, heyecanı yok! Demek ki dertleri yok. Ben 15 dakika konuşacağım.

* Yönetim şekli toplumun hiçbir kesiminde kabul görmeyen, tarihin hiçbir sezonunda görüşmemiş skandalları tek sezonda yaşatan, hiçbir sorumluluk almayan, Fenerbahçe ve Beşiktaş stadyumlarına gelemeyen bir başkan olmanıza rağmen yine aday olarak çıkmanızı tebrik ederim! Helal olsun. Sizi canı gönülden kutluyorum.

* Servet Yardımcı'nın adaylıktan çekilirken yaptığı açıklama acaba UEFA ve FIFA'yı rahatsız etti mi? Yetkilileri burada; soruyorum.

* Fenerbahçe, FETÖ'ya karşı isyan bayrağını açan ve ilk ses yükselten kulüp olmuştur. FETÖ hala Türk futbolunun içindedir ve giderek güçlenmektedir. Bugünkü TFF seçimlerine bu gözle bakmanızı tavsiye ederim.