Depremzede köyler yeniden inşa ediliyor... Yıl sonuna kadar 30 bin köy evi teslim edilecek Depremzede köyler yeniden inşa ediliyor... Yıl sonuna kadar 30 bin köy evi teslim edilecek

İstanbul Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katil zanlısı Yunus Emre Geçti'nin siyah çöp poşeti giydirilerek adliyeye sevk edilmesine ilişkin olarak soruşturma başlatıldığı iddiası yalanlandı.

Bakan Yerlikaya'dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iddaların doğru olmadığını ve ilgili haberi yayanlar hakkında adli işlem başlatıldığını belirterek şunları aktardı:

''Polis memuru kızımız Şeyda Yılmaz’ı şehit eden saldırganın Emniyetten adliyeye götürülme şekliyle ilgili olarak soruşturma açıldığına dair iddialar ALÇAKÇA BİR YALANDIR Bu konuda ne İçişleri Bakanlığımızca, ne Emniyet Genel Müdürlüğümüzce ne de Valiliğimizce herhangi bir SORUŞTURMA AÇILMAMIŞTIR. Bu yalan haberleri yayanlar hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır.''

Adalet Bakanı Tunç: Suç ve suçlularla mücadelemizi, yargı ve emniyet teşkilatımızla kararlılıkla sürdüreceğiz

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise akşam saatlerinde soruşturma ile ilgili X platformunda paylaşım yaparak, şunları kaydetti:

"İstanbul Ümraniye’de polis memurumuz Şeyda Yılmaz’ın şehit edilmesiyle ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan saldırgan, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanmıştır. Suç ve suçlularla mücadelemizi, yargı ve emniyet teşkilatımızla kararlılıkla sürdüreceğiz. Şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Şehidimizin ruhu şâd, makamı âli olsun."

Gergerlioğlu'ndan paylaşım

Öte yandan DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sevk görüntüleriyle ilgili X platformundan paylaşım yaptı. Gergerlioğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Polisi öldüren katile lanet olsun, onu hayvan koruma arabasıyla çöp poşetine koyup götüren polise bu emri veren amire de yazıklar olsun.!!! Cezayı vermenin polise ait olmadığını bu toplum ne zaman anlayacak, ayırt edecek yahu.!?"

Editör: Ömür Ünver