İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatları,  "Üniversitesi, yatay geçişe kabul edilen üniversiteler arasında değildi" denilen YÖK raporuna imza atıp katkı sağlayan 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Kameralar karşısına geçen İmamoğlu'nun hukuk ekibi, yargı tacizi olarak değerlendirdikleri olayla ilgili hazırlanan YÖK raporuna karşı yeni belgeler sundu. İmamoğlu'nun avukatlarının açıkladığı belgelerde YÖK'ün "denklik verilemez" dediği tarihte denklik verilen başka kişilerin resmi kağıtları paylaşıldı. 

"Herkese yasal olan İmamoğlu'na gelince mi yasak oluyor?" diye soran avukatlar, "Zaten Sayın İmamoğlu'nu ilgilendiren yatay geçiş işleminde tanınma ve denklik şartı yoktur. Tanınma yatay geçiş için şart değildir" dedi.

Avukatlar şu bilgileri tekrar paylaştı:

"Tanınma denklik için şart değildir. Denklik de yatay geçiş için şart değildir. O dönemde de şart değil, bu dönemde de şart değil. Tekrar belirtelim ki tanınma ve denklik ancak 1996 yılında yasal mevzuata kavuşmuştur ve buna rağmen halen yatay geçiş için bu iki şart getirilmemiştir. Bakın tekrar belirtelim. Değil 1990'da bugün dahi yönetmelikte tanınmayan bir üniversiteden yatay geçiş yapılamaz diye bir hüküm bulunmamaktadır.

Muğla’da narenciye üreticisinin TBMM'de sesi oldu Muğla’da narenciye üreticisinin TBMM'de sesi oldu

Bu belgeyi yayımlamadan önce duyurmak isteriz ki YÖK raporuna imza atan ve katkı sağlayan 5 kişi hakkında dün itibari ile 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs', 'görevi kötüye kullanma', 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma', 'resmi belgeyi gizleme', 'resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan' ve 'iftira' suçları kapsamında suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne de belgelerle birlikte bir dilekçe sunduk. Bir yandan YÖK bir yandan Başsavcılık tarafından İST. Üni.’nin bir karar vermesi rica  edilmektedir. O halde bizim de hukuk ve mevzuat içinde kalınmasına dönük bir ricamız oldu. Ve ifade vereceğimiz Cumhuriyet Başsavcılığına da lehe delillerin toplanması kapsamında da bir dilekçe sunduk."

İmamoğlu hakkında, diplomasının sahte olduğu iddialarıyla ilgili CİMER ihbarı ve YÖK tarafından hazırlanan raporlar üzerine “resmi belgede sahtecilik” iddiasıyla soruşturması başlatılmıştı.

Editör: TE Bilisim