Anlaşmaya göre Alman savunma şirketi Rheinmetall, İngiltere'de topçu silahları için namlu üretecek yeni bir fabrika açacak ve 400 kişiye istihdam sağlayacak.
İki ülke, insansız hava araçları ve yeni bir uzun menzilli füze geliştirmek için birlikte çalışacak.
Alman deniz gözetleme uçakları da İskoçya'daki RAF Lossiemouth'dan periyodik olarak Kuzey Atlantik'te devriye uçuşları gerçekleştirecek.
BBC'nin haberine göre, İşçi Partisi muhalefetteyken Almanya ile daha yakın askeri ilişkiler kurma sözü vermişti ve bu, hükümetin Brexit sonrası önemli Avrupa müttefikleriyle ilişkileri yeniden düzenleme yönündeki daha geniş çaplı çabasının bir parçası olarak değerlendiriliyor.
Almanya'nın İngiltere Büyükelçisi Miguel Berger, Avrupa Komisyonu'nun önümüzdeki beş yıl içinde savunmaya çok güçlü bir şekilde odaklanacağını ve İngiltere'nin dahil olabileceği bir alan olduğunu söyledi.
İngiltere Savunma Bakanı John Healey, bunun iki ülkenin orduları ve savunma sanayilerini yakınlaştıran "bir dönüm noktası" olduğunu söyledi. Bakan, gerçekte iki ülkenin zaten NATO ittifakının üyeleri olarak işbirliği yaptığını da hatırlattı.
Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, anlaşmanın Avrupa ve NATO'yu güçlendireceğini belirterek, "Avrupa'da güvenliği hafife almamalıyız. Yürütülen projeler diğer ortaklara da açık olacak" dedi.
NATO'nun doğu kanadının savunmasının güçlendirilmesine yönelik bir adım olarak da değerlendiriliyor. Hem İngiltere hem de Almanya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından NATO'nun güçlendirilmiş savunma planlarının bir parçası olarak Baltık ülkelerine yüzlerce asker göndermişti.
Öte yandan, İngiltere'nin Fransa ile zaten bir savunma paktı bulunuyor. David Cameron ve Nicholas Sarkozy tarafından 2010 yılında imzalanan Lancaster House Anlaşması ile işbirliği adımları atılmıştı. Ancak bu, İngiltere'nin Almanya ile ilk anlaşması olarak dikkati çekiyor.