AnaManşet

İran'dan İsrail'e füze saldırısı; Yüzlerce füze ateşledi!

İsrail Savunma Kuvvetleri'nden yapılan açıklamaya göre, İran'dan İsrail'e füze fırlatıldı. Görgü tanıkları başkent Tel Aviv, Kudüs ile Hayfa kentlerinin üzerinde onlarca füzeyi gözlemlediklerini bildirdi. İsrail'de sirenlerin çaldığı belirtildi. İran'ın Tasnim haber ajansı 400'den fazla hipersonik füzenin 10 dakikadan kısa sürede İsrail'e ulaştığını aktardı. İsrail ordusunun ilk tahminine göreise İran, İsrail'e 180 "füze" fırlattı

İsrail ordusu, İran'ın İsrail'e doğru füzeleri ateşlediğini duyurdu. Kudüs ve başkent Tel Aviv'de sirenler çaldı. Sivil hak sığınaklara kaçtı.

İsrail ordusu, İran’ın İsrail’e balistik füzeler ateşlediğini açıkladı. İsrail'in başkenti Tel Aviv ve birçok kentte sirenler çaldı. Tüm sivillerin sığınaklarda olduğu açıklandı.

İran saldırıları doğruladı

İran devlet televizyonu, İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarının başladığını duyurarak “Yüzlerce balistik füze İsrail hedeflerine ateşlendi” ifadelerini kullandı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e düzenlenen füze saldırısını doğrulayarak “Haniye, Nasrallah ve Nilfuruşan'ın intikamı için işgal topraklarının kalbini hedef aldık. Siyonist rejim İran'ın saldırılarına karşılık verirse daha ağır saldırılar ile karşı karşıya kalacak” dedi.

İran'ın Tasnim haber ajansı 400'den fazla hipersonik füzenin 10 dakikadan kısa sürede İsrail'e ulaştığını aktardı.

İsrail Kabinesi sığınakta toplandı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'ın Pentagon'a İran saldırılarına karşı İsrail savunmasına destek olma ve İsrail topraklarını hedef alan füzeleri vurma talimatı verdiğini duyurdu. Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Biden ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Beyaz Saray'daki kriz odasından saldırıyı takip ettiğini ve düzenli olarak güncellemeler aldığını ifade etti.

İran BM temsilciliği: 

İsrail'den 'halk sığınaklardan çıkabilir' açıklaması

İran’ın füze saldırılarının ardından, İsrail ordusu halkın sığınaklardan çıkabileceği duyurdu. Halkın sığınaklardan çıkabileceği ile ilgili açıklama ise İsrail Ordu Sözcüsü tarafından yapıldı.

İsrail Sağlık Bakanlığı, İsrail'de roket saldırısında düen parçalardan kaynaklanan hafif yaralanmalar dışında herhangi bir can kaybının yaşanmadığını bildirdi.

İsrail İran'a karşılık vereceğini duyurdu

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari “İsrail vatandaşlarını savunacağız ve İran füzelerine uygun yer ve zamanda karşılık vereceğiz” dedi.

Guterres: Acil ateşkese ihtiyaç var

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres: ''Orta Doğu'da çatışmanın genişletilmesini kınıyorum. Buna artık bir son verilmesi lazım. Acil ateşkese ihtiyaç var'' dedi. İsrail resmi X hesabı ise ''İran'ı 10 milyon İsrailli sivile 181 balistik füze fırlatmaktan sorumlu tutan bir tweet'i bir araya getirememenizi kınıyoruz'' ifadesinde bulundu.