Olay, Filistin hükümetine göre yedi kişinin ölümüne yol açan İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) bölgeye düzenlediği saldırının ardından yaşandı. 

Cenin yakınlarındaki Kabatya kasabası sakinleri tarafından farklı açılardan filme alınan ayrıca gazetecilerin de kaydettiği videoda üç İsrail askeri bir çatıda duruyor. Ölen bir kişinin cenazesini binanın kenarından aşağı iterken görülüyorlar. Cenazenin ayakları elektrik veya telefon kablolarına benzeyen bir şeye takılıyor ve kenardan baş aşağı sarkıyor. Askerlerden biri daha sonra uzanıp kişinin ayaklarını çıkarıyor ve cenazesi yere düşüyor. 

Çatıda ikinci bir bedene yaklaşan bir asker, kişinin ellerini ve bir diğeri de ayaklarını tutuyor. Bedeni ileri geri sallayarak bir kenara atıyor. Son olarak, bir asker ayaklarını kullanarak üçüncü bir cenazeyi binanın kenarından aşağı tekmeliyor. 

Almanya’dan Schengen Anlaşması’na kısıtlama Almanya’dan Schengen Anlaşması’na kısıtlama

Uluslararası hukuka göre yapılan suç

Uluslararası hukuka göre, ordular düşman askerlerin bedenlerine saygılı davranmak, onların parçalanmasını önlemek ve onları ölenlerin ailesine  iade etmek zorunda.

Editör: Ömür Ünver