Asgari ücret 'gram gram' eridi Asgari ücret 'gram gram' eridi

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Avichay Adraee'nin Lübnan'ın Bekaa ve Beyrut'ta operasyon yapılması planlanan bölgeleri açıklamasından sonra İsrail savaş uçakları Beyrut'u vurmaya devam ediyor. Savaş uçakları tarafından Bekaa ve Beyrut'ta 13 bölge bombalandı. 

Bombardımanda Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na çok yakın bir nokta da hedef alındı. O anlara ait fotoğraflar da sosyal medyada paylaşıldı.

İsrail, Beyrut'ta ve Lübnan genelinde gece boyunca AQAH bankasının şubelerini hedef aldığını duyurdu.

Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA, Beyrut'taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı yakınlarındaki banka şubesine saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Saldırılara kadar, yerel saatle 23:45 civarında, havaalanı normal şekilde çalışıyordu. Dubai'den 23:59'da inmesi gereken bir uçuş 17 dakika gecikmeli olarak indi.

El-Kard el-Hasan (AQAH) bankası 

İsrail ordusu, Hizbullah tarafından kullanıldığı söylenen El-Kard el-Hasan (AQAH) bankasının şubelerinin bulunduğu "düzinelerce" binayı vurduğunu söyledi.

1982 yılında hayır amaçlı bir vakıf olarak kurulan kuruluş, 1987 yılında resmen tescil edildi - adı "İyi Kredi" veya "Hayırsever Kredi" anlamına geliyor.

AQAH, Hizbullah ile iddia edilen bağlantıları nedeniyle 2007 yılında ABD Hazine Bakanlığı tarafından yaptırıma tabi tutuldu. ABD, grubun kritik bir finansal ağ olarak hizmet ettiğini söylüyor.

Geleneksel Batı sistemlerinin dışında faaliyet göstererek Lübnanlıların yerel bankaların uyguladığı kısıtlamaları aşmasını sağlıyor.

Lübnan genelinde AQAH'ın 34 şubesi var. Bildirdiğimiz gibi, Lübnan medyası AQAH şubelerinin bulunduğu binalara 16 hava saldırısı yapıldığını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 16 Eylül'den bu yana Lübnan'a düzenlenen İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı bin 800'ü geçti.

Editör: Ömür Ünver