İsrail ordusu, Lübnan genelinde Hizbullah'a ait "silah depolama tesislerini" birden fazla hava saldırısıyla hedef aldığını açıkladı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı: Ölü sayısı 12'ye yükseldi Lübnan Sağlık Bakanlığı: Ölü sayısı 12'ye yükseldi

Lübnan Sağlık Bakanlığına göre, Baalbek-Hermel vilayetindeki Al-Kawakh kasabasının dış mahallelerinde gerçekleşen saldırılardan birinde 3'ü çocuk olmak üzere 4 kişi yaralandı.  

Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA, saldırılardan birinin Baalbek'e bağlı Sareen kasabasındaki "boş dükkanları" hedef aldığını bildirdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Bekaa ve Baalbek bölgelerine yönelik hava saldırıları düzenlediğini doğrulayarak, Hizbullah'ın silah depolama tesislerini hedef aldığını duyurdu.

Lübnan'ın güneyindeki yedi bölgede Hizbullah'a ait silah depolama tesislerinin de vurulduğu belirtildi.

Saldırılar, IDF'nin Cumartesi sabahı erken saatlerde Lübnan'dan İsrai'e atılan 55 füze saldırının ardından gerçekleşti. IDF, mermilerin Yukarı Celile ve Celile bölgelerini hedef aldığını duyurdu.

Hizbullah açıklaması

Hizbullah, Tiberya Gölü'nün kuzeybatısındaki Yiftah Eliklit'te bulunan bir İsrail askeri tugayının karargahını "düzinelerce Katyuşa roketiyle" vurduğunu açıkladı.

Hizbullah ayrıca Cumartesi günü boyunca İsrail'in kuzeyine roketler ve insansız hava araçlarıyla İsrail askeri tesislerini hedef alan birkaç saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu saldırıları "Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkımıza ve onların yiğit ve onurlu direnişine destek" olarak tanımladı.

Editör: Ömür Ünver