İsrail ordusu Beyrut'ta “hedefli bir saldırı” gerçekleştirdiğini açıkladı.  Şehrin güneyindeki Dahiyeh bölgesinde büyük bir patlama olduğu ve dumanların yükseldiği belirtiliyor. İsrailli yayın organı Kanal 12 Hizbullah’ın üst düzey bir yetkilisinin hedef alındığını iddia etti. Ölenler arasında 5 çocuk olduğu bildirildi. Katar merkezli Al Arabiya, saldırıda hedef alınan üst düzey ismin Özel Operasyonlar Komutanı İbrahim Akil olduğunu iddia etti. 

Saldırı, Beyrut'un güneyinde bir yerleşim bölgesi olan Haret Hreik mahallesindeki El Kaim camisinin yakınındaki bir binayı hedef aldı. İsrail ordusu, "IDF (İsrail Savunma Kuvvetleri) Beyrut'ta hedefli bir saldırı gerçekleştirdi" açıklamasında bulundu. Lübnanlı bir güvenlik yetkilisi CNN'e yaptığı açıklamada, İsrail'in hava saldırısında üst düzey bir Hizbullah yetkilisinin hedef alındığını söyledi. Al Arabiya, bu ismin Hizbullah Özel Operasyonlar Komutanı İbrahim Akil olduğunu iddia ediyor. 

Akil, 1983'te Beyrut'taki ABD Büyükelçiliği'nin bombalanması ve aynı yıl ABD Deniz Kışlası'nın bombalanması olaylarının arkasındaki isim olarak biliniyor.

Güney banliyölerde İsrail saldırısının olduğu yerde bulunan Sivil Savunma ve Kızılhaç çalışanları ile sağlık görevlileri, bölge sakinlerinden saldırı alanına gitmemelerini, yolları boşaltmalarını, toplanmamalarını, kurtarma operasyonlarına yer açmalarını istedi.

Lübnan medyası: 5 çocuk öldü

Lübnan ulusal haber ajansı NNA, saldırıda bir binanın hedef alındığını ve ölenler arasında 5 çocuğun da bulunduğunu duyurdu. 

Ajans, F-35 uçağı tarafından atılan iki füzenin yerleşim bölgesini hedef aldığını yazdı. 

7 Ekim'den  bu yana üçüncü saldırı

Bu, 7 Ekim'de çatışmaların başlamasından bu yana militan grup Hizbullah'a yönelik sınır ötesi saldırıların yaklaşık bir yıl içinde üçüncüsü oldu.

Lübnan'da bu kez telsizler patladı: 20 ölü, 450 yaralı Lübnan'da bu kez telsizler patladı: 20 ölü, 450 yaralı

Ocak ayında İsrail'in düzenlediği bir hava saldırısında Beyrut'ta yaşayan Hamas'ın askeri kanadının başkan yardımcısı Salih el-Aruri öldürülmüştü.

Temmuz ayında İsrail'in Beyrut'a düzenlediği ikinci saldırıda ise Hizbullah'ın en üst düzey askeri yetkilisi Fuad Şükür öldürülmüştü. 

Son saldırının da üst düzey bir Hizbullah yetkilisini hedef aldığı iddia ediliyor. 

Editör: Ömür Ünver