İsrail Savunma Bakanlığı (IMoD), mevcut askeri operasyonlarını desteklemek için 8,7 milyar dolarlık (6,5 milyar sterlin) ABD yardım paketi sağladığını duyurdu.

IMoD yaptığı açıklamada, paketin, halihazırda aktarılan "temel savaş tedarikleri" için 3,5 milyar dolar ve Demir Kubbe, Davut Sapanı ve gelişmiş lazer sistemi gibi hava savunma sistemleri için 5,2 milyar dolar içerdiğini kaydetti.

IMoD, bu paketin müzakere edilmesinin ABD hükümetinin "İsrail'in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığını", özellikle de "İsrail'in genel kabiliyetlerini güvence altına alarak İran ve İran destekli milislerden kaynaklanan bölgesel güvenlik tehditlerini ele alma" konusundaki kararlılığını vurguladığını belirtiyor.

New York Belediye Başkanı'na, Türkevi ve ücretsiz THY biletleri suçlamaları New York Belediye Başkanı'na, Türkevi ve ücretsiz THY biletleri suçlamaları

Lübnan'a son 24 saatte 220 saldırı

İsrail Savunma Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, 24 saatte Lübnan’ın güneyine düzenlenen saldırılarda Hizbullah'a ait 220 hedefin imha edildiği belirtildi.

Lübnan makamlarına göre, şiddetlenen hava saldırılarında şimdiye kadar 679 kişi öldü, bombardıman nedeniyle ülke içerisinde 150 bine yakın kişi yerinden edildi.

Editör: Ömür Ünver