Gündem

İstanbul Barosu'nda yeni başkan Kaboğlu oldu

İstanbul Barosu'nun yeni başkanı Değişim İçin Avukatlar Grubu'ndan Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu oldu

 Prof. Dr. İbrahim Özden Kaboğlu, yaptığı konuşmada hukukun üstünlüğünü vurgulayarak, insan haklarına dayanan, laik ve demokratik cumhuriyet için yola çıktıklarını söyledi. Kaboğlu, "Hiç kimse unutmasın ki İstanbul Barosu bir şirket değildir. İstanbul Barosu kamu hizmetini icra eden, hukuku öne çıkaran, hukukun üstünlüğünü savunan avukatların üyeliğini yaptığı koca bir örgüttür" dedi.

İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda başkanlık seçimi için oy verme işleminin saat 17.00 itibariyle sona ermesinin ardından 161 seçim sandığında oy sayımı başladı. 11 adayın yarıştığı başkanlık seçiminde 7 bin 197 oy alan Değişim İçin Avukatlar Grubu'ndan İbrahim Özden Kaboğlu İstanbul Barosu'nun yeni başkanı oldu. Kaboğlu'nun en yakın rakibi Avukatın Yükselişi Hareketi'nden Hasan Kılıç ise 5 bin 537 oyda kaldı.

İzmir'de başkan değişmedi

 İzmir Barosu’nun 2024-2026 Olağan Genel Kurulu yapılan başkanlık seçimiyle sona erdi. Seçimde, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı mevcut başkan Sefa Yılmaz yeniden seçildi. Sonuçların açıklanmasının ardından konuşan Yılmaz, “Dün itibariyle gerçekten çok kötü söylemler vardı. Nefret dili kullanıldı Çağdaş Avukatlar Grubu'na karşı. Ancak kötücül dilin, nefret dilinin hiçbir zaman artık İzmir Barosu avukatları tarafından kabul görmediğinin bir göstergesidir bugün çağdaş avukatlar grubunun bu seçimi kazanması” dedi.