AnaManşet

İstanbul'da dört kişilik ailenin bir aylık yaşam maliyeti 66 bin 550 lira

İstanbul'da yaşamanın maliyeti her geçen ay artıyor. Temmuz ayında dört kişilik bir ailenin ortalama yaşama maliyeti 66 bin 550 lira olarak açıklanırken, bir yıldaki artış yüzde 71.4 oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nın araştırmasına göre İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 71.40 arttı. İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 66 bin 550 lira olarak hesaplandı.

Araştırmada, şu bilgiler paylaşıldı:

İstanbul’da yaşamanın maliyeti bir önceki aya göre yüzde 4.76 arttı.

Bir önceki yılın Temmuz ayına göre ise İstanbul’da yaşam maliyetinin yıllık (son 12 ay) artış oranı yüzde 71.40 olarak gerçekleşti. Temmuz ayında İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 66 bin 550 lira olarak hesaplandı. İstanbul’da ortalama yaşam maliyeti, geçtiğimiz aya göre 3 bin 26 lira arttı.

Zeytinyağı yıllık bazda yüzde 112,87 oranında arttı

Temel tüketim maddelerinin bir önceki yılın Temmuz ayına göre fiyat artışlarına bakıldığında en çarpıcı fiyat artışlarından birinin yüzde 112,87 artış oranı ile zeytinyağı fiyatlarında yaşandığı görüldü.

İPA Başkanı Bugra Gökce, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

İstanbul’da yaşam maliyeti sadece 1 yılda yüzde 71,4 arttı. 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyeti 66 bin 550 lira. Yüksek fiyat artışları ve hayat pahalılığı her gün halkımızın hayatını daha da güçleştiriyor.