.İZMİR (İGFA) - Bölgede yılda ortalama 100 ton üretim yapılan karadut hasadı, Haziran ayında başlayıp Temmuz ayı sonlarına kadar devam etmekte.

Çok hassas bir ürün olduğu için tek tek elle hasat yapıldığını belirten üretici, özellikle dondurma ve pekmez yapımında kullanılan, antioksidan seviyesi oldukça yüksek olan karadutların tazeliğini kaybetmeden tüketici ile buluştuğunu söyledi.

Hasat öncesinde mahalle sakinleri ve üreticiler ile bir araya gelen İl Müdürü, orman yangınları hakkında uygulanması gereken tedbirlerle ilgili bilgilendirme yaptı. Yangınların büyük bir bölümünün insan kaynaklı ihmallerden meydana geldiğini belirten İl Müdürü Mustafa Şahin, özellikle aşırı sıcak havalarda daha dikkatli olunması gerektiğini, orman yangınları ile mücadele konusunda çocuklarımızdan büyüklerimize kadar herkesin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

ERÜ Ziraat Fakültesi 13. dönem mezunlarını verdi ERÜ Ziraat Fakültesi 13. dönem mezunlarını verdi

Ayrıca, Cambazlı Mahallesi'ndeki karadut ağaçlarının bazılarının asırlık olduğunu ve bu konuda daha hassas olunması gerektiğine dikkati çekti.

Kaynak: igf