45 yaşındaki Maria Makgato ve 34 yaşındaki Lucia Ndlovu, Ağustos ayında Güney Afrika'nın kuzeyindeki Limpopo eyaletine bağlı Polokwane yakınlarındaki bir çiftlikte vurularak öldürüldü. Daha sonra cesetlerin delilleri yok etme amacıyla domuzlara verildiği iddia edildi.

Mahkeme, 60 yaşındaki çiftlik sahibi Zachariah Johannes Olivier ile 19 yaşındaki çalışanları Adrian de Wet ve 50 yaşındaki William Musora'nın cinayet davası öncesinde kefaletlesalınıp salınmamasını görüşmeye başladı. Mahkeme, sanıkların tutukluluklarının devamına karar vererek kefalet duruşmasını 6 Kasım'a erteled.

Polokwane'deki mahkeme önünde protesto düzenleyen göstericiler, şüphelilerin kefaletle serbest bırakılma talebinin reddedilmesini talep eden dövizler taşıdı.

Birleşmiş Milletler Geçici Gücü: Lübnan'a herhangi bir geçiş, Lübnan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğünün ihlalidir Birleşmiş Milletler Geçici Gücü: Lübnan'a herhangi bir geçiş, Lübnan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğünün ihlalidir

Makgato'nun kardeşi Walter Mathole daha önce BBC'ye yaptığı açıklamada, olayın Güney Afrika'da siyahlar ve beyazlar arasındaki ırksal gerginliği daha da artırdığını söylemişti.

Bu durum, ırkçı apartheid sisteminin 30 yıl önce sona ermesine rağmen, ülkenin kırsal kesimlerinde özellikle yaygın.

Editör: TE Bilisim