Çeçenistan Devlet Başkanı Ramzan Kadirov, makineli tüfekle donatıldığını ve "çatışmada iyi performans gösterdiğini" söylediği aracın uzaktan kapatıldığını iddia etti .

Rusya'nın Ukrayna'daki devam eden askeri operasyonlarına aktif katılımıyla bilinen  Kadirov, Ağustos ayında kendisinin bir Cybertruck kullanırken çekilmiş görüntülerini paylaştı ve bunun Musk'tan bir hediye olduğunu iddia etti. Videoda, gülümseyen Kadirov, Çeçenistan'ın başkenti Grozni'deki boş bir meydanda araç sürerken ve Musk'a "yakında cepheye gönderilecek" araç için teşekkür ederken görülüyordu.

Lübnan Sağlık Bakanlığı: Ölü sayısı 12'ye yükseldi Lübnan Sağlık Bakanlığı: Ölü sayısı 12'ye yükseldi

Elon Musk daha sonra bunun yalan olduğunu ve kesinlikle bir hediye olmadığını açıklamıştı. Bu hafta ise Kadirov’un aracının uzaktan kapatıldığı bilgisi geldi. Kadirov Telegram hesabından yaptığı açıklamada Elon Musk’ın kalpten gelen bir hediye verdiğini ancak sonra uzaktan kapattığını duyurdu.

Musk, şirketin tüm araçları gibi tamamen elektrikli olan Tesla Cybertruck'ı 2019'da Los Angeles'ta tanıttı. Cybertruck'ın perakende fiyatları ABD'de yaklaşık 90 bin dolardan başlıyor.

Tesla’nın kanun dışına çıkan araçları uzaktan kapatma hakkına sahip olduğu biliniyor.

Editör: Ömür Ünver