AnaManşet

Kamuda görevden alma ve atamalar hız kesmiyor

Atama ve görevden alma karaları Resmi Gazete'de yayımlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran görevden alındı. 6 üniversiteye rektör atandı

Rektör atamaları ve bazı bakanlıklardaki atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. 6 üniversiteye rektör ataması yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın değişik kademelerinde görevden alma ve atama  ile 6 üniversiteye rektör atama kararı  Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran görevden alındı yerine Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Adil Çalışkan atandı. Alie ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarlacı, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Kamil Yeşil,Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı Başkan yardımcısı Ferhat Güngör görevden alındı.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’ne Alparslan Çevik, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Sıddık Savaşçı,  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve Tefttiş Başkanlığına Başmüfettiş Muzaffer Barış Morgül getirildi.

Doğuş Üniversitesi rektörlüğü’ne  Prof.Dr. Ahmet Alkan Çelik, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof.Dr.Nusret Akpolat, Karadeniz Teknik Üniversitesi rektörlüğü’ne Prof.Dr.Hamdullah Çuvalcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof.Dr.Fatma Aydın, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof.Dr.Ahmet Şengönül, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof.Dr. Eyüp Debik atandı.

Yavuz Selim Kıran kimdir?

Yavuz Selim Kıran, Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğine ataması yapılarak konuşmalarını hazırlayan ekibin içerisinde yer almıştır. Daha sonra ise sırasıyla Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ‘nde Egemen Bağış’ın Müşavirliği’nin yanı sıra; Avrupa Birliği Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği, TÜBİTAK Başkan Danışmanlığı, Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenmiş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yakın çalışma ekibinde yer almış Dışişleri Bakanı Başdanışmanlığı dahil çeşitli görevlerde bulunmuştur.

2018 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Ordu 6. sıra milletvekili adayı olmuştur. 2018 ile 2022 tarihleri arasında Dışişleri bakan yardımcısı olan Kıran, 2022'de Zagreb Büyükelçisi olarak atanmıştı. Kıran, bu görevin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı görevine getirilmişti.

İngilizce bilmekte olup evli ve 1 çocuk babasıdır.