'Dijital Benim İşim'le 4 yılda 43 milyon TL'yi aşkın üretim 'Dijital Benim İşim'le 4 yılda 43 milyon TL'yi aşkın üretim

Türkiye'nin en büyük kooperatiflerinden olan ve bünyesinde Konya Şeker Fabrikası ve Torku gibi dev markaları barındıran kooperatifte büyüme sürecinde etykili olan Recep Konuk, daha önce aday olmamış ve başkanlığı Ramazan Erkoyuncu kazanmıştı.

Recep Konuk

Bir dönemlik aranın ardından Konuk, yeniden aday olduğunu duyurdu. Konuk, sosyal medya paylaşımında şunları kaydetti:

"22 Yıl onurla yürüttüğüm ve sağlığımda, kişilerden bağımsız hedeflerine ilerlemesine, Konya Çiftçisinin işini ve ekmeğini büyütmeye devam etmesine şahitlik etmeyi arzulayarak 2 yıl 9 ay önce ayrıldığım Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı'na 25 yıl önceki gibi tazelenmiş bir heyecan, ortaklarımızın kaybettiği zamanı telafi ettirecek azim ve Konya çiftçisine yeni kazanç kapıları açacak projelerimle hazırlanmış olarak yeniden adayım…"

Başkan Erkoyuncu

Seçim öncesi üreticiye avans ödemesi

Bu arada, seçim öncesi Konya Şeker, üreticilere aulama ve patates avansı olarak 272 milyon 292 bin TL’lik pancar sulama avansı ve 23 milyon 505 bin TL’lik patates avansı vereceğini açıklaması dikkati çekti. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, “Üretici ortaklarımızın finansal yükünü hafifletmek ve üretim sürecinde daha rahat hareket etmelerini sağlamak amacıyla 272 milyon 292 bin TL’lik pancar sulama avansını bugün (10. 07. 2024) saat: 17.00’den itibaren, 23 milyon 505 bin TL’lik patates avansımızı ise Perşembe günü (11.07.2024) saat: 17:00’den itibaren hesaplara yatırmaya başlıyoruz. Avanslarımızın çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor,
bereketli bir sezon diliyorum” dedi. 

Editör: Ömür Ünver