Kralın kravatında, İngiltere Başbakanı ile Yunanistan Başbakanı arasında Parthenon Heykelleri konusunda bir hafta süren tartışmanın ardından, Yunan bayrağını temel alan bir desen vardı. Tartışma, Parthenon Heykelleri Atina'ya iade edilip edilmeyeceği konusunda sürüyor. Buckingham Sarayı bunun sadece rastgele bir kravat seçimi olduğunu öne sürdü. 

BBC'nin haberine göre kraliyet kaynakları, Cuma günü Dubai'deki COP28 zirvesinde giyilen kravatın, geçen hafta Güney Kore heyetiyle resmi ziyaret sırasında görüşen Kral tarafından da takıldığını kaydetti. Kral'ın Başbakan Sunak'la buluştuğunda taktığı kravatın Yunanistan'la veya heykellerle ilgili diplomatik tartışmayla hiçbir bağlantısı olmadığı konusunda ısrar ettiler.

Sunak, Pazartesi günü Yunanistan Başbakanı Kriakos Miçotakis ile görüşmesini son dakikada iptal etti. Miçotakis, heykellerin iadesi hakkında konuşmak istediğini söylemesi üzerine iptal gerçekleşmişti. İngiltere Başbakanı ise buna karşı çıkıyor. Sunak, "Bizim tutumumuz çok açık; kanun gereği heykeller iade edilemez ve bu konuda net davrandık" demişti.

Kralın Yunanistan'la aile bağları var; babası Prens Philip, Yunanistan'da doğmuştu ve Yunan kraliyet ailesinin bir üyesiydi.

Sinemalarda bu hafta: 7 yeni film vizyonda! Sinemalarda bu hafta: 7 yeni film vizyonda!

Kraliçe de böyle mesajlar veriyordu

Kraliyet dünyasında hiçbir şeyin tesadüfi olmadığı ileri sürülüyor ve kraliyet mensuplarının siyasi konularda doğrudan konuşamaması nedeniyle gizli mesajlar hakkında daha önce de tartışmalar yaşandı. Brexit'e dair yoğun tartışmaların yaşandığı 2017'de Kraliçe Elizabeth'in parlamentoyu Avrupa Birliği bayrağını andıran şapkayla açmıştı.

Rusya'nın 2022'de Ukrayna'yı işgal etmesinden sonra Kraliçe, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile Ukrayna'nın ulusal renkleri olan mavi ve sarı renkli çiçeklerin olduğu bir vazo önünde fotoğraf vermişti.çiçekler, söylenmemiş olsa da anlamlı bir mesaj olarak görülüyordu.

Editör: Ömür Ünver