Lübnan Sağlık Bakanı Firass Abiad, saldırıda 8 yaşında bir kız ve 11 yaşında bir erkek çocuğunun da aralarında bulunduğu 12 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Abiad, düzenlediği basın toplantısında dün ülke genelinde meydana gelen çağrı cihazı patlamalarında hayatını kaybedenler arasında sağlık çalışanlarının da bulunduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanı Firass Abiad, Çarşamba günü hastanede yaralıları ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, yüzlerce çağrı cihazının patlamasının ardından 2.750 kişinin hala hastanelerde olduğunu ifade etti.

Almanya’dan Schengen Anlaşması’na kısıtlama Almanya’dan Schengen Anlaşması’na kısıtlama

Yaralıların bir kısmının tedavi için İran ve Suriye'ye götürüldüğünü, ancak yaralıların yüzde 98'inin tedavisinin ülke içinde sürdürüleceğini de dile getirdi.

Abiad, Lübnan'ın güneyinde 750, Beyrut bölgesinde ise yaklaşık 1.750 kişinin yaralandığını belirterek, "Toplamın yaklaşık yüzde 10'u kritik durumdaydı, bazıları yoğun bakımdaydı. Birçoğunun yüzünde yaralanmalar vardı ve ventilasyona bağlanmaları gerekti. Toplamda yaklaşık 100 hastane hasta kabul etti. Şimdiye kadar yaklaşık 460 ameliyat gerçekleştirildi, çoğunluğu gözlerde, yüzde ve özellikle ellerde oldu. Parmaklar ve eller de dahil olmak üzere bazı organların kesilmesi söz konusu" dedi.

Suriye'de de patlamalar oldu

Öte yandan, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise Suriye'de Şam'da patlamalar olduğunu doğruladı. Bir kaynak , ölenler arasında Lübnan'ın doğusundaki Bekaa Vadisi'nde yaşayan Hizbullah milletvekili Ali Ammar'ın oğlu ile bir Hizbullah mensubunun kızının da bulunduğunu söyledi.

Editör: Ömür Ünver