AnaManşet

Lübnan'da bu kez telsizler patladı: 20 ölü, 450 yaralı

Lübnan'da gerçekleşen çağrı cihazı patlamaları sırasında hayatını kaybeden Hizbullah parlamento üyesi Ali Ammar'ın oğlunun cenaze töreni sırasında yeni patlamalar meydana geldi. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, bugün meydana gelen telsiz patlamalarında en az 20 kişi öldü, 450 kişi yaralandı

Bugünkü ölümcül patlamalar, yüzlerce çağrı cihazının patlamasından ve en az 12 kişinin ölmesinden, 2 bin 800'den fazla kişinin yaralanmasından sadece 24 saat sonra gerçekleşti. 

Dün Lübnan'da gerçekleşen büyük çağrı cihazı patlamaları sırasında hayatını kaybeden Hizbullah milletvekili Ali Ammar'ın oğlunun cenaze töreni sırasında patlamalar meydana geldiği bildirildi.

Olay sırasında yüzlerce el telsizi ve örgütün salı günkü patlama dalgasının ardından geçiş yaptığı radyolar gibi diğer iletişim cihazları patladı. Bir güvenlik kaynağı, Lübnan'daki son saldırılarda el telsizlerinin hedef alındığını söyledi. Bir kaynak, Hizbullah'ın radyoları beş ay önce, dün patlayan çağrı cihazlarıyla aynı zamanda satın aldığını söyledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, bugün meydana gelen telsiz patlamalarında en az 14 kişi öldü, 450 kişi yaralandı.

Yalnızca telsiz değil, parmak izi cihazı da alev aldı

Telsiz cihazlarının patlatılması sonucu bazı ev ve araçlarda da yangın çıktığı ifade edildi.

İsrail Savunma Bakanı saldırıları kabul etti

Macaristan da cihazların ülkede üretilmediğini açıkladı

Bu arada Tayvanlı çağrı cihazı firması Gold Apollo, Lübnan'daki patlamalarda kullanılan çağrı cihazı modelinin Budapeşte merkezli BAC Consulting tarafından üretildiğini, firmaya sadece markasının lisansını verdiğini ve cihazların üretiminde yer almadığını belirtmişti. 

Macaristan Hükümet Sözcüsü Zoltan Kovacs, X'te yaptığı paylaşımda,