Sağlık Bakanı Abiad, ülkedeki İsrail saldırılarında geçen yıl 8 Ekim'den bu yana 97 sağlık görevlisi ve itfaiyecinin hayatını kaybettiğini, aynı tarihten itibaren ülke genelindeki ölü sayısının bin 974'e yükseldiğini, bunlardan 127'sinin çocuk, 261'inin kadın olduğunu açıkladı.

Türkiye, emeklilik harcamalarına en az kaynak ayıran ülkeler arasında Türkiye, emeklilik harcamalarına en az kaynak ayıran ülkeler arasında

İsrail'in Beyrut'un merkezine düzenlediği saldırıda, Hizbullah'a bağlı İslami Sağlık Otoritesi'nde çalışan yedi sağlık görevlisi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı, "Uluslararası alanda tıbbi kurumları, ambulansları ve sağlık çalışanlarını koruyan yasaların olduğunu biliyoruz" hatırlatmasında bulundu.

DSÖ'ye göre sadece son 24 saatte 28 sağlık çalışanı hayatını kaybetti 

 Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Lübnan'da son 24 saatte 28 sağlık çalışanının öldürüldüğünü bildirdi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, düzenlediği basın toplantısında, birçok sağlık çalışanının "bombardıman nedeniyle çalıştıkları bölgelerden kaçtıkları için görevlerine gidemediklerini" söyledi.

Lübnan'a büyük miktarda travma ve tıbbi malzeme sevkiyatı yapılması planlanıyor ancak ülke üzerindeki uçuş kısıtlamaları nedeniyle cuma günü gerçekleştirilemeyecek.

Editör: TE Bilisim