Glock şirketi yaptığı açıklamada, kurucusunun hayatının işinin "ruhuyla devam edeceğini" söyledi. Silah dünya çapında silahlı kuvvetler, güvenlik personeli, silah sahipleri ve suçlular tarafından kullanılıyor.

1929'da doğan Glock, Viyana'daki bir kolejde makine mühendisliği okudu. Daha sonra Avusturya başkentinin dışındaki bir kasabada tüketim malları işletmesi kurdu.

1980'lerin başında iş, askeri malzemelere yöneldi ve Avusturya ordusunun tabancalarını yenilemek isteyen bir çağrısına yanıt verdi.

Glock, 18 mermi ateşleyebilen ve kolayca yeniden doldurulabilen, 9 milimetrelik hafif bir yarı otomatik tabanca tasarladı ve patentini aldı. Silah dünya çapında askeri ve polis personeli arasında popüler oldu.

Glock_17

Glock: The Rise of America's Gun kitabının yazarı Paul Barrett, silahın "modern sivil tabancaların Google'ı: ürün kategorisini tanımlayan öncü marka" haline geldiğini yazdı.

Amerikan pop kültürüyle yükseldi

Yükselişi, Amerikan pop kültürü ve aralarında bilim kurgu aksiyon filmi The Matrix Reloaded'ın da bulunduğu Hollywood filmlerindeki gösterimlerle pekişti. Aktör Tommy Lee Jones, 1998 yapımı US Marshals filminde "Kendine bir Glock al ve o nikel kaplı sissy tabancasını kaybet" demişti. Amerikalı rapçiler Snoop Dogg ve Wu-Tang Clan da kafiyelerinde bu silahı kullandılar. Silah aynı zamanda Terminatör 3: Makinelerin Yükselişi ve Matrix Reloaded gibi aksiyon filmleri de dahil olmak üzere Hollywood'un gişe rekorları kıran filmlerinde de yer aldı.

Prof. Dr. Özdağ: Aynı desteği İmamoğlu'na da vereceğiz Prof. Dr. Özdağ: Aynı desteği İmamoğlu'na da vereceğiz

Ayrıca Saddam Hüseyin, 2003 yılında ABD askerleri tarafından Glock'la yerdeki bir delikte saklanırken bulunmuştu.

Silahın popülaritesine rağmen Glock, zamanının çoğunu Avusturya'da göl kıyısındaki bir mülkte geçiren münzevi bir milyarder olarak tanımlanıyor.

Nadiren haberlerde yer alıyordu; yalnızca 2012'de işiyle ilgili bir kitap yayınlandığında, 2011'de ilk eşinden boşandıktan sonra ve 1990'ların sonlarında bir iş ortağı onu öldürmeye çalıştığında manşetlere çıkmıştı.

Editör: Ömür Ünver