Gündem

MSB: Lübnan'dan tahliyeler için hazırlıklar tamamlandı

MSB, İsrail'in bombalı saldırılarının hedefi olan Lübnan'dan Türk vatandaşlarının tahliyesine yönelik hazırlıkların tamamlandığını açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a yönelik bombalı saldırılarının ardından Türk yurttaşların bölgeden tahliyesine yönelik açıklama yaptı.

MSB ''Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, öncelikle vatandaşlarımız olmak üzere yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnan'dan tahliyesine yönelik planlama ve hazırlıklarını tamamlamıştır'' ifadelerini kullandı. 

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlık Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Salonu'nda haftalık bilgilendirme toplantısı düzenledi. Aktürk, Ağrı'da meydana gelen araç kazası sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş'i anarak sözlerine başladı. 

Aktürk, toplantıda şunları aktardı: 

"Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 'kaynağında, sürekli ve kapsamlı' olarak Irak ve Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonlarıyla; son bir haftada 58 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Böylece, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 2 bin 107 (Irak 1.087 / Suriye: 1.020) olmuştur. Bu vesileyle dün (2 Ekim) Ağrı'da meydana gelen araç kazası sonucu şehit olan kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş'e bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz.