8 yaşındaki Narin Güran, 21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe kırsalında, Kur'an kursundan eve dönerken kaybolmuştu. Talihsiz kız arama çalışmalarının 19. gününde evinin yakınındaki bir derenin içinde bulunmuştu. Üzeri taşla örtülmüş bir çuvalın içine konan Narin'in, boynundaki izlerden boğularak öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Kamuoyunun yakından takip ettiği olayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

Narin Görüntü

Taşların büyüklüğü dikkat çekti

A Haber'in paylaştığı görüntülere göre, Narin cinayetinde her geçen gün soruşturma derinleşirken küçük kızın derede bulunduğu ana ait görüntü ortaya çıktı.  Narin'in cansız bedeninin bulunduğu çuvalın üzerine konulan taşların büyüklüğü dikkat çekti. Her birinin 30 - 40 kilo civarında olduğu değerlendirildi.

11 kişi tutuklandı

Soruşturma kapsamında halen amca S. G.'nin yanı sıra anne Y. G. ve ağabeyi E. G., amcası F. G., eşi H. G., kuzeni M. K., yengesi M. G. ile kızı B. G., halasının eşi M. Ş. K., tutuklu amca S. G.'nin işçileri M. S. A. (40), R. A. tutuklandı.

ABD Merkez Bankası'ndan 54 ay sonra ilk ABD Merkez Bankası'ndan 54 ay sonra ilk

"Köyde yangın çıkarıldığı, olağan dışı elektrik kesintilerinin yaşandığı..."

Bu arada, şüphelilerden birinin tutuklama kararında, “Dosyadaki JASAT tutanağına göre ‘Suriyelilerin kaldığı çadıra yakın bir konumda terlik bulunduğu’ iddia edilerek jandarma personelinin bu kısma yönlendirilmeye çalışıldığı, köyde yangın çıkarıldığı, olağan dışı elektrik kesintilerinin yaşandığı, 2 şahsın 1 kız çocuğunu köyün üst tarafına götürdüğü şeklindeki ihbarda bulunulduğu, bu ifadelerle güvenlik birimlerinin yanlış yönlendirildiği, bunun jandarmayı Eğertutmaz Deresi’nden uzaklaştırılmaya çalışıldığı, bunların bir kısmının Güran Ailesi’nin bazı üyeleri tarafından yapıldığı” belirtildi.

Cinayet günü Van’da olan, Narin’in kaybolduktan sonra köye dönen tutuklu amcalardan F. G.’nin telefonla konuşuyormuş gibi yapıp arama-kurtarma çalışmalarını yürüten jandarmayı dinlemeye çalıştığı ortaya çıktı. Jandarmanın bunu fark edip, Fuat Güran hakkında 2 kez tutanak tuttuğu öğrenildi.

Editör: Ömür Ünver