AnaManşet

Neden tutuklu kaldı? Sokak röportajındaki sözlere 7 ay 15 gün hapis cezası

Sokak röportajında kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek tutuklanan ve 18 gün sonra tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu'na "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktığı için Kayserilioğlu, cezaevine girmeyecek

İzmir'de bir sokak röportajında Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilen ve 29 Ağustos'ta tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlaması ile 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Bugün İzmir 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıktı. Kayserilioğlu'na "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına da hükmetti.  

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Özlem Zengin, hafta sonu CNN Türk'te katıldığı bir programda, Kayserilioğlu'nun ceza alabileceğini belirtmişti.

Instagram'a geçici olarak getirilen erişim yasağı ile sokak hayvanları düzenlemesine ilişkin eleştirilerde bulunan Kayserilioğlu'nun röportajında öne çıkan cümleler ise şunlardı:

"Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni tek adama verirsek, o da çıkıp babasının ahırı gibi, çiftliği gibi kullanır. Bir akşam çat diye [Instagram'ı] kapattım olmaz. Hayvanlar ölsün istiyor. Hayvanları katletmeye yönelik yasa çıkartıyor. Sosyal medyayı kapatması darbe, hayvan katliamıyla ilgili yasa çıkarması darbe. Şu an parmağında oynatıyor bu çok yanlış. Değil Cumhurbaşkanı, dünyanın sahibi bile olsa kafasına göre Instagram'ı kapatamaz."