Türkiye'de on binlerce öğrenci pazartesi günü başlayacak yeni eğitim ve öğretim yılı için son hazırlıklarını tamamlarken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılışı öncesi gazetecilere konuştu.

Pazartesi günü 'Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi'ne katılan Tekin, gazetecilere verdiği demeçte, “Pazartesi okullar 'Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması' açılış dersiyle başlayacak,” ifadelerini kullandı.

"Meslek ortaokulları açmayı planlıyoruz. Sektörün ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştireceğiz," diyen Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin her bölgesinde sektörün ihtiyaç duyduğu elemanı yetiştirmek için 4 yeni okul modelini hayata geçirmeyi gündemimize aldık."

Ağustos ayının sonlarına doğru okulların açılmasının erteleneceği iddia edilmişti. Yusuf Tekin söz konusu iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, 9 Eylül itibarıyla akademik takvimin başlayacağını ve bir ertelemenin söz konusu olmadığını belirtmişti.

'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'

Geçtiğimiz haftalarda Kilis'te Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılan Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin bu yıl itibarıyla 1, 5 ve 9. sınıfları kapsayan her kademenin ilk sınıfında uygulanmaya başlayacağını belirtti.

"Anadolu insanının, bütün Türk milletinin istediği, arzuladığı bir eğitim öğretim modeli ortaya çıkarmış olduk. Bize ait, bize ait olan değerleri çocuklarımıza vermek isteyen ve aynı zamanda da evrensel ilkelerle örtüşen bir model geliştirdik," dedi.

Uzun süredir gündemi meşgul eden "Maarif Modeli", muhalefetin tepkisini çekmişti.

Erdoğan üç bakan yardımcısını görevden aldı Erdoğan üç bakan yardımcısını görevden aldı

Ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Mayıs ayının başında yaptığı açıklamada model için "Bu, eğitim bilimleri çerçevesinde hazırlanmış bir eğitim programı değil, bir dizi ideolojik saplantının yansıdığı bilimsel olmayan politik bir metindir. Eğitimin biliminin geldiği nokta ile uzaktan yakından bir ilişkisi yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Ömür Ünver