ABD'den Rus medyasına yeni yaptırım; RT'ye karşı Huawei modeli ABD'den Rus medyasına yeni yaptırım; RT'ye karşı Huawei modeli

İsrail tankları Gazze'deki 'güvenli bölge' Han Yunus'a geri gönderdi, yeni tahliye emrinin ardından 70 kişi hayatını kaybetti.

Gazze'deki sağlık görevlileri, İsrail'in dün bazı bölgelerin tahliye edilmesi emrini verdikten sonra tanklarını Han Yunus bölgesine geri gönderdiğini ve İsrail ateşi sonucunda en az 70 Filistinlinin öldüğünü açıkladı.

İsrail, tahliye talimatı verdiği bölgelerin militanlar tarafından kendisine yönelik yeni saldırılar düzenlemek için kullanıldığını iddia ediyor.

Sağlık yetkilileri, Bani Suhaila kasabasında ve Han Yunus'un doğu yakasını çevreleyen diğer kasabalarda Filistinlilerin tank ateşi sonucu öldürüldüğünü ve bölgeye hava bombardımanı da gerçekleştirildiğini belirtti. Gazze'nin güneyinde, yoğun yapılaşmanın bulunduğu bölgede yaşayanlar tankların Beni Suhaila'ya doğru iki kilometreden fazla ilerlediğini ve bölge sakinlerini ateş altında kaçmaya zorladığını ifade ettiler.

Gazze sağlık bakanlığı ölenler arasında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğunu ve en az 200 kişinin de yaralandığını açıkladı. 

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Han Yunus'un doğusunda halka yönelik tahliye talimatlarının, militanların bu bölgelerden roket fırlattığını ve Hamas'ın yeniden örgütlenmeye çalıştığını gösteren istihbarattan kaynaklandığı belirtildi. Açıklamada "Bu sabahtan bu yana IAF ve IDF topçu kuvvetleri, günün erken saatlerinde İsrail'in güneyindeki Nirim'e doğru bir merminin fırlatıldığı bölge de dahil olmak üzere Han Yunus'ta 30'dan fazla terör altyapısı bölgesini vurdu" denildi.

Hedef alınan bölgelerde yaklaşık 400 bin kişinin yaşadığını ve onlarca ailenin evlerini terk etmeye başladığını belirten Filistinli yetkililer, İsrail saldırıları başlamadan önce kendilerine zaman verilmediğini söyledi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 289 gün geride kalırken 38 binden fazla insan öldü.

Editör: Ömür Ünver