Gündem

Özel'den Erdoğan'a: Yeni bir demokrasi tokadı yer

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısında söylediği "Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak" sözlerine yanıt verdi:  Geçen sefer YSK eliyle adli darbe yaptı. Osmanlı tokadı vuracağım dedi bize. Demokrasi tokadını yedi. Şimdi mali darbe yapacak. Yeni bir demokrasi tokadı yer

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısında belediyeleri hedef alan ve Hazine'nin borç tahsiline başlayacağına ilişkin açıklamalarına yanıt verdi. Özel, "Bunlar ucuz oyunlar, bu sefer mali darbe yapmaya çalışıyor. Ellerinden aldığımız tüm belediyeler hiç borç ödememiş. Millet bu zihniyetten bıktığı için bize oy verdi. Hangi AK Partili belediye bu zamana kadar borcunu ödemiş? Biz iktidara gelmeyelim diye belediyelerimizi iş yapamaz hale getirmeye çalışıyor. 2019’da YSK eliyle İmamoğlu’na ‘adli darbe’ yaptılar. Demokrasi tokadı yediler. Bu sefer SGK borçları üzerinden ‘mali darbe’ yapıp belediyeyi çalışamaz hale getirirlerse demokrasi tokadı yerler. Çöpleri kendi ellerimizle toplar yine de onun şantajına boyun eğmeyiz" dedi.

CHP lideri Özel, Adalar Belediyesi'ni ve partisinin Adalar İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, Erdoğan'ın sözleriyle ilgili şunları  söyledi:

“Birincisi Sayın Erdoğan hangi AK Partili belediye SGK’ya borcunu ödemiş söylesin. Ellerinden aldığımız belediyeler en az son 5 yıl boyunca hiç borç ödememişler. Şimdi SGK’ya yatırılacak para ile AK Partili belediye zamanında hizmet yapacak, sonra onun SGK’ya ödemeyip kendisine kullandığı parayı bugün biz ödeyeceğiz AK Partililer için. Millet zaten bu zihniyetten yıldığı için 412 belediyeyi bize verdi. Böyle bir çifte standart olur mu? Şimdi ne yapacakmış? Hangi AK Partili belediye bugüne kadar SGK borcunu ödemiş? Şimdi diyor ki belediyelerin alacaklarını parasından keseceğim. Bu şu, belediyeleri hizmet yapamaz hale getirip, efendim CHP belediyesi bu diye göstermeye çalışıyor. Bunlar ucuz oyunlar. O bunu yapsın, hizmet edecekken, bizim hizmet edeceğimiz parayı AK Partili borcunu gelsin kessin ya da daha önceden olan SGK borçlarını kessin, hizmet etmeye engel olsun, ben de çıkayım meydan meydan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sırf kendi beceriksiz yönetimi değişecek diye korkusundan, CHP’lilerin yönetim yetkinliğini elinden almak için bu oyuna nasıl başvurduğunu anlatayım. Diyeyim ki bu enflasyonu düşüremiyor. Biz geliyoruz iktidara, gelmeyelim diye belediyelerimizin elini kolunu bağlamaya, yoksullaştırmaya, maaş ödeyemez hale getirmeye, çöp toplayamaz hale getirmeye çalışıyor. Vallahi Sayın Erdoğan şunu bilsin. Kendi ellerimizle toplarız o çöpleri bütün CHP’liler. Yine de onun bu oyunlarına, şantajlarına teslim olmayız. 

Her geçen gün millet gün sayıyor

Vallahi çok net bir şey söylüyorum. Her geçen gün millet gün sayıyor. Birazcık seçim sonuçlarından akıl alıp, öğrenip, vatandaşın isteklerini yerine getirmek yerine inatlaşıyor. Bizim hizmet etmemizi engelliyor. Vatandaş bunları görür. Bu iş geçen sefer İstanbul’da vatandaşın kararıyla seçilen Ekrem İmamoğlu’nun zorla mazbatasını elinden almak neyse, seçilmiş belediye başkanının parasına el koyup, hizmet etmesine engel olmak da aynı şeydir. Bu sefer mali darbe yapmaya çalışıyor. Geçen sefer YSK eliyle adli darbe yaptı. Osmanlı tokadı vuracağım dedi bize, demokrasi tokadını yedi. Şimdi mali darbe yapacak, yeni bir demokrasi tokadı yer. Meydan meydan, sokak sokak anlatırım. Sakın böyle bir şeye kalkışmasın."