Papa Francis, Aziz Petrus Meydanı'ndaki haftalık görüşmesinde yaptığı konuşmada, "Son günlerde yoğun bombardımanların ölüm ve yıkıma yol açtığı Lübnan'dan gelen haberlerden üzüntü duyuyorum. Bu kabul edilemez. Yakın geçmişte çok fazla acı çeken Lübnan halkına yakınlığımı ifade ediyorum." dedi.

Açıklama, Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın İsrail'in bugün erken saatlerde Beyrut'un yaklaşık 40 km kuzeyinde önemli sayıda Hıristiyan nüfusun yaşadığı Keservan bölgesinde bulunan Şii kasabası El-Maaysra vurduğunu duyurmasının ardından geldi. 

Lübnan, İsrail saldırılarında 15 kişinin öldüğünü duyurdu

Öte yandan Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'in bu sabah Lübnan'da düzenlediği saldırılarda 15 kişi hayatını kaybetti.

Çoğu insan Güney Lübnan'daki kasabalarda öldürüldü.  Tebnine'de bu sabah erken saatlerde iki kişi, ülkenin güneyindeki Bint Jbeil'de üç kişi öldürüldü . Orta Lübnan'daki Chouf ilçesinde bulunan Joun'da dört kişi daha öldürüldü .

Yine Lübnan'ın güneyindeki Ayn Kana'da üç kişi daha öldürüldü ve daha önce Beyrut'un kuzeyindeki Keservan'a bağlı El-Maaysra kasabasında üç kişinin öldüğünü söylemiştik .

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre saldırılarda onlarca kişi de yaralandı.

THY Şili'ye ilk kez sefere hazırlanıyor THY Şili'ye ilk kez sefere hazırlanıyor

Hizbullah'tan Tel Aviv'e füze

Hizbullah, İsrail'in en büyük nüfus merkezine balistik füze saldırısı düzenledi. İsrail, Hizbullah füzesinin Tel Aviv'e ulaştığı ilk sefer olduğunu açıkladı.

Şehrin kenarındaki Mossad istihbarat üssü daha önce Hizbullah tarafından hedef alınmıştı, Ağustos ayında insansız hava araçları ve daha az hassas roket atışları hedef alınmıştı. Yemen'deki Husi isyancılar da bu ayın başlarında üsse  füze saldırısı gerçekleştirmişti.

Editör: Ömür Ünver