Türk pop müziğinde 1990'lı yıllardan bu yana birçok şarkının klibine imza atan, şarkıcı, söz yazarı ve yönetmen Metin Arolat, sahnede fenalaştıktan sonra iki kez kalbi durdu, tüm müdahalelere rağmen 52 yaşında hayatını kaybetti. Hastane önünde açıklama yapan Arolat'ın yakın arkadaşı şarkıcı Demet Sağıroğlu, "Rejim yapıyormuş yine, bizde vardır hep öyle ölüm diyetleri. Herhalde kalbi kaldırmadı. Çok neşeyliymiş. Güzel bir yere gittiğini düşünüyorum, Metin'ciğim güle güle gitmiş çünkü her zamanki gibi" dedi.

Arolat, bugüne kadar Tarkan ve Demet Sağıroğlu gibi birçok şarkıcının birden fazla klibini yönetti. Bunlar arasında Tarkan'ın 90'lardaki pek çok şarkısı başta olmak üzere, "Kuzu Kuzu" ve "Salına Salına Sinsice" gibi şarkılarının pop tarihine geçen klipleri de bulunuyor. Arolat, en son Mauro Icardi ile Wanda Nara'nın rol aldığı reklam filmini çekti.

Sahnede yere yığıldı, kalbi durdu

1995 yılında hem "Dert Değil" şarkısıyla hem de bu şarkıya çektiği kliple adını duyuran Metin Arolat, Türk pop tarihine damga vurdu.

Bu akşam İstanbul Kozyatağı'nda bir otelde sahne aldığı sırada kendini kötü hissetmeye başladı. Sahneden bir süre ayrılıp geri dönen Metin Arolat, bir anda sahneden yere yığıldı. 

Mekânda bulunan bir hemşirenin kalp masajı yaptığı 52 yaşındaki şarkıcının kalbi ilk durduğunda, çağrılan ambülasnta çalıştırıldı ancak ikinci kez durduğunda tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Arolat, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kamuda görevden alma ve atamalar hız kesmiyor Kamuda görevden alma ve atamalar hız kesmiyor

Menajeri Halil Yıldırım, Arolat'ın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Editör: Ömür Ünver