Hamas'ın Gazze'de rehin tuttuğu Amerikalı bir rehinenin babası, Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizlerin patlamasıyla onlarca kişinin ölümüne yol açan ölümcül saldırıları eleştirerek, "Bu çağrı cihazı eylemi, acıyı daha fazla acıyla tedavi etmek gibi" dedi. 

Oğlu Edan Alexander hala Hamas'ın rehineleri arasında yer alırken Adi Alexander, "The Lead with Jake Tapper" programında yaptığı konuşmada, "Bu kısır şiddet döngüsünün durması gerekiyor" dedi.

Konut kredisi faizleri düşüyor! İşte ihtiyaç sahipleri için yeni fırsatlar Konut kredisi faizleri düşüyor! İşte ihtiyaç sahipleri için yeni fırsatlar

İsrail saldırıları resmen üstlenmedi ancak Savunma Bakanı'nın sözleri, salı günkü operasyonun İsrail Savunma Kuvvetleri ve Mossad'ın ortak çalışması olduğunu gösterdi.

CNN'in aktardığı habere göre, Alexander, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısının 1. yıl dönümü yaklaşırken Hamas tarafından tutulan Amerikalıların diğer aile üyeleriyle birlikte televizyon programına katıldı.

Şu anki haliyle rehineleri serbest bırakacak ve Gazze'deki çatışmaları durduracak bir anlaşmaya varılması ihtimali uzak görünüyor. Bunun yerine, çatışma yayılıyor, Dün İsrail güney Lübnan'daki Hizbullah hedeflerine hava saldırıları başlatırken İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da "savaşın yeni bir dönemimnin" başladığını duyurdu.

Editör: Ömür Ünver