Rus ordusunda geleneksel olarak biri ilkbaharda, diğeri sonbaharda olmak üzere yılda iki kez askerlik hizmeti yapılıyor. Geçtiğimiz yıl ekim ayından aralık ayına kadar süren sonbahar askerlik hizmeti kapsamında 133 bin kişi bir yıllık askerlik hizmeti için orduya gönderildi.

ABD Bölge Mahkemesi, sınır dışı kararını geçici olarak durdurdu ABD Bölge Mahkemesi, sınır dışı kararını geçici olarak durdurdu

Haber ajansı Interfax'ın aktardığı ve hükümetin resmi internet sitesinde de duyurulan kararnamede, askerlik hizmetinin 18-30 yaş aralığındaki tüm vatandaşları ve nisan-temmuz aylarını kapsadığı belirtiliyor.

Resmi açıklamada ayrıca, "Askerlik hizmeti sona eren er, erbaş, çavuş ve astsubayların" askerlikten terhis edileceği belirtildi.

Putin, geçen yılın ocak ayında askerlik hizmeti için azami yaş sınırını 27'den 30'a çıkaran yasayı imzalamıştı.

Rus medyası, geçen yılın aralık ayından bu yana Rusya silahlı kuvvetlerindeki personel sayısının yaklaşık 2,4 milyona çıktığını, bunların 1,5 milyonunu askeri personelin oluşturduğunu bildirdi. 

Editör: TE Bilisim