Gündem

Sinan Ateş davasında 10 sanığa tahliye

Sinan Ateş davasının beşinci gününde ara karar açıklayan mahkeme, tutuklu 10 sanığın tahliyesine hükmetti. Dava 19 Temmuza ertelendi

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 tutuklu sanığın yargılandığı davanın beşinci gün duruşmasında ara karar açıklandı. Mahkeme, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy, Alper Atay, Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar ve Ufuk Köktürk'ün tutuklulukta geçirdikleri süre değerlendirilerek yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol tedbirlerinin uygulanması suretiyle tahliyelerine karar verdi.  

Tetikçi Eray Özyağcı ve cinayetin azmettiricisi Doğukan Çep, duruşmanın ilk gününde yaptıkları savunmada, Ateş'i öldürmek gibi bir amaçlarının olmadığını, ayaklarından vurduklarını, Ateş'in, yanında bulunan Selman Bozkurt'un silahından çıkan mermilerle ölmüş olabileceğini iddia etmişlerdi. Cinayet sırasında Sinan Ateş'in yanında bulunan tanık Ahmet Keçik, "Aniden karşımıza çıktı ve ateş etmeye başladı. Çok seri bir şekilde ateş edildi. Doğrudan Sinan Ateş’i hedef aldı. Silahı gövdesine doğru nişan aldı" dedi. Tetikçi Özyağcı, olay anını anlatırken, "Ben sadece Sinan Ateş’in sağlı sollu ayaklarına ateş ettim efendim. Bana yanındakiler ateş etti. En son şöyle bir ses duydum; ‘Reisi vurduk, reisi vurduk’ diyorlardı” diye savunma yapmıştı. Keçik, bu iddiayı da yalanlayarak, "Biz Sinan Ateş'e hiç ‘reis’ kelimesini kullanmazdık” dedi. Bugünkü oturumda ara karar çıkması ve mahkemenin ileri bir tarihe ertelenmesi bekleniyor.

Polis müdürünün dinlenilmesi talebi reddedildi

Sanık Tolgahan Demirbaş'ın MHP milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde yakalanıp yakalanmadığının tespiti için eski Organize Suçlarla Şube Müdürü Kerem Gökay Öner'in tanık olarak dinlenilmesi talebi reddedildi. "Telefon şifremi unuttum" diyen sanıklar MHP'li avukat Serdar Öktem ve eski Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal'ın telefon şifrelerinin adli yardım suretiyle ABD'den istenmesi talebinin kabulü ve bu hususta Adalet Bakanlığı'na müzekkere yazılmasına karar verildi. Sanık avukatlarının Sinan Ateş'in otopsi işlemleri esnasındaki videolu görüntü talebi de reddedildi. Otopside sadece fotoğraflı görüntü alındığı belirtildi. Cinayetten, şüpheli 17 sanık için ayrı yapılan soruşturma dosyasının ana dosyayla birleştirilmesi talebi de reddedildi. Mahkeme tutuklu sanık MHP'li Serdar Öktem'in adına kayıtlı telefon hatlarının HTS kayıtlarının istenerek baz sinyallerinin temininin reddine de karar verdi. Mahkeme, Cumhuriyet Savcısının esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak üzere duruşmayı 19 Temmuz'a erteledi.