Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre, Sivas’ta saat 11.29’da merkez üssü kent merkezi olan 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Derinliği 10,57 kilometre ölçülen olarak deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Bazı vatandaşlar ev ve iş yerlerinden çıkarken, derste olan öğrenciler de öğretmenleri tarafından tahliye edildi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını açıklayan AFAD, ekiplerin saha taraması başlattığını duyurdu.

2025 bütçesinde 2 trilyon lira açık öngörülüyor 2025 bütçesinde 2 trilyon lira açık öngörülüyor

İkinci deprem

Kentte ikinci deprem ise 10 dakika sonra, saat 11.39'da meydana geldi. Yine Sivas merkezde gerçekleşen 4,1 büyüklüğündeki depremin derinliği 22,9 kilometre ölçüldü. 

Okullar tatil edildi

Sivas'ta depremler nedeniyle eğitime bir günlüğüne ara verildiği duyuruldu.

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz merkeze bağlı Hacıali ve Ağılkaya köylerinde meydana gelen 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki iki depremin ardından 17 Ekim 2024 Perşembe günü il merkezinde eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

Bakan Yerlikaya: Olumsuz bir durum yok

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sivas’ta 4.7 ve on dakika arayla 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı. 

Editör: Ömür Ünver