AnaManşet

Siyasette Öcalan'a çağrı ile başlayan 'urgan' polemiği

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah'a Öcalan'a çağtısıyla başlayan tartışmalar devam ediyor. MHP lideri Bahçeli, İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu'nun bugünkü grup toplantısında kendisine fırlattığı urganı İYİ Parti grubundan istedi. Urganı genel merkezdeki odasına asacağı öğrenilen Bahçeli'ye yanıt veren Dervişoğlu, "Bulursak göndeririz. Urganı değil konuşmamı odanıza asın" dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıya tepki göstererek, geçmişte Bahçeli'nin Recep Tayyip Erdoğan'a urgan attığını hatırlatmış, "Madem ki milattır, o zaman onun da bir hatırası olsun. Bu büyük milletin anılarını yok ettiniz. Bu büyük milletin geleceğini katlettiniz. Al şimdi bu ipi baş köşede başının ucuna as" ifadelerini kullanıp, elindeki idam ipini fırlatmıştı. 

Urganı, İYİ Parti grubundan istedi

MHP'ye yakınlığıyla bilinen Bengü Türk TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Ünal Kaya, Devlet Bahçeli'nin, Dervişoğlu'nun kendisine fırlattığı urganı İYİ Parti grubundan istediğini söyledi. Kaya, "Ve o ipi aldıktan sonra da genel merkezdeki makamına asacağını öğrendik. Orada da tutacak bu ipi" dedi. 

"Urganı değil, konuşmamı asın"

Halk TV'den Şeyma Paşayiğit'e konuşan Dervişoğlu, Bahçeli'nin urganı istemesine ilişkin olarak, "Urganı değil konuşmamı asın. Biz milliyetçilikten çok cumhuriyet değerlerini savunuyoruz. Vatandaşın biri urganı almıştır tahminim. Bulunursa gönderilebilir. Bulunduğu takdirde Devlet Bey'e veririm" dedi. 

Bahçeli de Erdoğan'a fırlatmıştı

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erzurum'da 30 Haziran 2007'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenerek, "Meydanlarda bizim için 'terörist başını asamadılar' diyorlar. 129 milletvekilimiz vardı, sizin kadar olsaydı asılıp asılmadığını görürdünüz. Sen neden asmadın. Oğluna gemi alacak para buluyorsun, asacak ip mi bulamıyorsun, alın o zaman şu ipi de asın" ifadelerini kullanıp, kalabalığa ip fırlatmıştı.