ABD’de Cumhuriyetçilerin Başkan adayı Donald Trump, Türkiye'den rüşvet aldığı ileri sürülen New York Belediye Başkanı Adams'a yönelik "Hindiyi (Turkey) bu kadar çok seven bir veganla hiç karşılaşmamıştım" ifadelerini kullandı.

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı ve Cumhuriyetçilerin Başkan Adayı Donald Trump, ismi Türkiye'den isimlerle bağlantılı 'rüşvet' suçlamasında geçen New York Belediye Başkanı Eric Adams’a yönelik ifadeleri ile gündeme geldi.

Hizbullah, patlayıcı yüklü İHA ile İsrail askeri üssüne saldırdı Hizbullah, patlayıcı yüklü İHA ile İsrail askeri üssüne saldırdı

New York'ta düzenlenen bir bağış etkinliğinde konuşan Trump, "Hindiyi (Turkey) bu kadar çok seven bir veganla hiç karşılaşmamıştım" ifadesini kullandı.

Soruşturma neydi?

New York Belediye Başkanı Eric Adams, üst düzey bir Türk diplomat, Türk Havayolları (THY) yetkilisi ve Türk iş insanlarından rüşvet aldığı iddiası aleyhinde hazırlanan iddianamede yer almıştı.

Adams, suçsuz olduğunu savunmuş ancak savcılık devam eden soruşturmanın kapsamının genişletildiğini belirterek, hazırlanacak yeni iddianamede yeni isimlerinde yer alacağını, belediye başkanına ek suçlamalar getirilebileceğine dikkat çekmişti.

Editör: Ömür Ünver